Türkiye'de en çok tercih edilen bebek isimleri

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) raporuna göre, Türkiye'de en popüler bebek ismi erkeklerde Yusuf, kızlarda Zeynep oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) raporuna göre, Türkiye'de en popüler bebek ismi erkeklerde Yusuf, kızlarda Zeynep oldu.

Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi sonuçlarına göre, 2019 yılında doğan bebeklere verilen isimler incelendiğinde, önceki yıllarda olduğu gibi erkeklerde Yusuf, kızlarda ise Zeynep isminin ilk sırada yer aldığı görüldü.

Kız bebeklerde Zeynep 2000 yılından, erkek bebeklerde ise Yusuf 2003 yılından bu yana en çok tercih edilen isimler arasında olmaya devam etti.

Erkeklerde ve kızlarda ve en çok tercih edilen ilk 10 bebek ismi, 2019

Erkek bebeklerde, Yusuf’tan sonra en popüler isimler, Eymen, Miraç, Ömer Asaf ve Ömer olurken, kız bebeklerde, Zeynep’ten sonra en çok tercih edilen isimler, Elif, Defne, Asel ve Azra oldu.

18 Şub 2020 - 12:30 - Yaşam

Son bir ayda karamandan.com sitesinde 1.185.003 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Karamandan.com Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Karamandan.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Karamandan.com editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Karamandan.com değil haberi geçen ajanstır.


Şehir Markaları

Karamandan.com, Karaman ile özdeşleşen markaları ağırlıyor.

+90 (532) 765 24 01
Reklam bilgi