Bilim Kurgu Filmleri

Filmler artık hayatın bir parçası olmuş durumda.

Filmler artık hayatın bir parçası olmuş durumda. İnsanlar boş zamanlarında çoğunlukla film izlemeyi tercih ediyorlar .Tabii ki her insan farklı olduğu için izledikleri film çeşitleride birbirlerinden farklı oluyor.Bu çeşitler arasında öyle bir film çeşidi var ki sizi bulunduğunuz zamandan ve mekandan, içinde bulunduğunuz sıkıntılardan, yaşamın getirdiği zorluklardan tamamen soyutluyor. Monoton hayatın getirdiği stres, sosyal hayatın size yüklediği yükler...Hepsi dakikalar içerisinde yok oluyor. Bazen kendinizi yıldızlar arasında seyahat eden bir gezgin bazense tamamen farklı bir dünyada tamamen farklı bir varlığın bedeninde bulabiliyorsunuz.

Çoğumuz bilim kurgu filmlerinin uzun bir tarihi olmadığını düşünse de ilk bilim kurgu filmi 1902 yılında george Meliesin ‘aya seyehat’ filmidir. Film sessiz sinemanın ilk yıllarında tam anlamıyla izleyiciyi büyülemiş, derin bir iz bırakmıştır. Bilim kurgu filmleri ilk çıkışlarında bu yana teknolojik gelişmeler sayesinde büyük bir yol kat etmiştir.1977 yılında çekilmiş olan yıldız savaşları bu türün en başarılı örneği olduğunu hem etkilediği insan kitlesiyle hem de gişe başarılarıyla kanıtlamıştır.

Tabiki de böyle kaliteli filmleri düşük kalitede izlemeyi kimse istemez. Bilim kurgu filmlerinin sinemaya kaliteli aktarılması düşünüldüğünden daha zordur. Çünkü bu filmlere sesler ve görüntüler sonradan eklenmektedir. Senkronizasyonu sağlamak, oyuncu ve ses düzeyini ayarlamak düşüldüğünden daha zordur. Bu faktörler kaliteyi etkiler. Günümüzde bilim kurgu filmi izleyicileri filmin kalitesine diğer film türlerinden daha çok dikkat ediyor. Artık bilim kurgu filmlerini 1080p ya da 720p izlemek bile insanları tatmin etmemeye başladı. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte 4k ultra çözünürlükte film kültürü yayılmaya başladı desek geç bile kalmış oluruz.

4k ultra çözünürlük sayesinde izledikleri filmlerdeki karakterlerin yerlerine kendilerini koyabiliyor, kısa bir süre de olsa kendilerini gerçek dünyadan soyutlayabiliyorlar. Bu zor günlerde kim sırtından biraz yük atık rahatlamayı istemez ki?

Teknolojik gelişmelerin yanında finansal gelişmeler de çok önemli yer tutuyor. Artık bilim kurgu filmi sevdalıları 1080p ve 720p kaliteye kolay bir şekilde ulaşabiliyorlar. Ve bununla birlikte kendi dillerinde dublajlara ve alt yazılara hiç olmadıkları kadar rahat erişebiliyorlar.

Filmlerin yayınlandığı online platformlara gelirsek, bu platformlarda en az bilim kurgu filmleri kadar yol kat ettiler. Türkiye genelinde herhangi bir insan bu siteler aracılığı ile istediği film türüne 720p ya da 1080 p ulaşabiliyor. Bu platformlarda tercih edilen kalite aralığı dikkatlerden kaçmıyor. Bu platformlardan film izleyen insanların büyük bir çoğunluğu 1080p yi tercih ediyor. Bunun en büyük nedeni ise izleyicilerin bilim kurgu filmlerinde hiçbir kaynaktan kısmaması. Film tavsiyeleri görmek için https://tvfilmleriizle.com/filmler/bilim-kurgu-filmleri/ sitesine bakınız.

Bu platformların bir diğer özelliği ise kendi dilinizde alt yazı ve dublaj bulabilmeniz. Türkiye de dublaj tamamen farklı bir boyut almış durumda. İnsanlar filmleri kendi dillerinde izlemeyi tercih ediyorlar.ki bu da en doğal hakları. Tabiki de alt yazı ile izlemeyi tercih edenleri unutur isek olmaz. Sayıları pek fazla olmasa da bazı insanlar filmleri alt yazı ile izlemeyi tercih ediyor.

Tabii ki de günümüzde yabancı dil bilmek önem arz ediyor. Bu siteler sayesinde yabancı dil öğrenen insanların sayısı azımsanamayacak kadar fazla. Çoğu dil uzmanının da önerileri arasında öğrenmek istediğiniz dilin filmlerini izlemek var.

Özetlemek gerekirse bilim kurgu filmleri ve onların birbirinden değerli izleyicileri film endüstrisinde önemli bir yer kaplıyor. Bilim kurgu filmi tutkunları izledikleri filmin kalitesine önem gösteriyor. Filmlerin yayınlandığı online platformlar ise kendilerini olağanüstü bir biçimde geliştirerek mükemmel bir hizmet sunuyor. Bu hizmetlerin içinde kendi öz dilinizde dublaj ve alt yazı seçeneği de bulunuyor. Bu hizmetlerden yararlanan insanlar hem hayranı oldukları filmleri izliyor ve kendilerini yabancı dil alanında geliştirebiliyorlar.

06 Nis 2020 - 08:42 - Yaşam

Son bir ayda karamandan.com sitesinde 1.185.003 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Karamandan.com Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Karamandan.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Karamandan.com editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Karamandan.com değil haberi geçen ajanstır.


Şehir Markaları

Karamandan.com, Karaman ile özdeşleşen markaları ağırlıyor.

+90 (532) 765 24 01
Reklam bilgi