Akım Korumalı Priz Nedir?

Akım korumalı priz, kendisine bağlı olan cihazları elektrik şebekesinden gelebilecek yüksek voltajdan korumak için kullanılmaktadır.

Akım korumalı priz, kendisine bağlı olan cihazları elektrik şebekesinden gelebilecek yüksek voltajdan korumak için kullanılmaktadır.

Elektrik enerjisi günümüzün en önemli ihtiyaçlarından birisidir. Gün içerisinde kullandığımız neredeyse tüm aletler elektrikle çalışan cihazlardan oluşmaktadır. Hâl böyle olunca elektrikler bir anlığına bile kesilse büyük sorunlar yaşanmaktadır. İnsanlar elektrikle çalışan aletleri kısa bir süreliğine bile kullanamasa büyük eksiklikler ortaya çıkmaktadır.

Elektriklerin kesilmesi veya düzgün çalışmaması sadece kullanımı değil aynı zamanda cihazların güvenliğini de etkileyen önemli bir durumdur. Çünkü elektrik kesildikten sonra ilk gelen akım yüksek voltaj içerebilir ve bu prize bağlı cihazların aniden yüksek voltaja maruz kalarak hasar görmesine sebep olabilmektedir. Bu hasarları engellemek için de çeşitli koruma yöntemleri mevcuttur. Bu yöntemlerden birisi de akım korumalı priz çeşitleri kullanmaktır.

Akım Korumalı Priz Ne İşe Yarar?

Akım korumalı priz çeşitli sebeplerle elektrik akımında sorun oluşması durumunda cihazlara yüksek voltaj iletilmesini engellemek için kullanılır. Böylece akım korumalı prizler bağlı bulunan cihazları ve bileşenleri yanmaktan kurtarabilmektedir.

Standart prizlerde bu özellik olmadığı için bilgisayarların yanması gibi sorunlara oldukça sık rastlanılmaktadır. Ancak akım korumalı prizler gelen akımın gücünü sürekli ölçerek içerisindeki sigorta sayesinde yüksek voltaj geldiğinde kendisini kapatabilmektedir. Böylece yüksek voltaj cihaza ulaşmadan akım korumalı priz kapanmış ve kendisine bağlı cihazlara elektrik gitmesini engellemiş olmaktadır. Akım korumalı priz modelleri http://www.fazticaret.com/c/apc-akim-korumali-prizler-398 adresinden incelenebilir.

Akım korumalı priz fiyatları standart prizler ile karşılaştırıldığında çok pahalı da değildir. Üstelik akım korumalı priz sayesinde hasar görmesi engellenen bir bilgisayardan edilen tasarruf hesaba katıldığında normal priz ile arasındaki fiyat farkının çok daha fazlasını kurtarabilmektedir. Bu düşünüldüğünde önemli her cihazın mutlaka akım korumalı prize bağlanması gerekmektedir. Sıradan bir ev için her odaya UPS cihazı almak yüksek bütçe gerektiren bir işlem olacakken akım korumalı priz rahatlıkla alınır. Böylece uygun fiyata önemli ölçüde koruma sağlanmış olabilir.

Ayrıca eğer bir elektrikçi, perakende satış noktası veya toptan elektrik malzemeleri satın almak isteyen herhangi biriyseniz Fazticaret.com sitesini gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz. Elektrik denildiğinde akla ilk gelen markalardan birisi olan Schneider Electric tarafından hazırlanan bir e-ticaret sitesi olan Fazticaret kampanyaları ile de dikkat çekiyor. İlk siparişinizde Mouse ve Mouse pad kazanabileceğiniz sitede alışveriş tutarınıza göre çeşitli hediyeler de bulunuyor. Hemen keşfetmek için http://www.fazticaret.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

26 Nis 2017 - 17:02 - Yaşam

Son bir ayda karamandan.com sitesinde 1.139.632 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Karamandan.com Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Karamandan.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Karamandan.com editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Karamandan.com değil haberi geçen ajanstır.


Şehir Markaları

Karamandan.com, Karaman ile özdeşleşen markaları ağırlıyor.

+90 (532) 765 24 01
Reklam bilgi