Erdoğan Merkel ile Türk - Alman Üniversitesi'nin açılışında

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Almanya Başbakanı Merkel Türk - Alman Üniversitesi'nin açılışındalar.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Almanya Başbakanı Merkel Türk - Alman Üniversitesi'nin açılışındalar.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Almanya Başbakanı Angela Merkel Beykoz'daki Türk Alman Üniversitesi’nin yeni binalarının açılışını yapıyor.

Merkel:

Türk - Alman bilim ilişkileri Türk - Alman Üniversitesi'yle başlamadı. Türkiye'nin cömert teşvikleriyle başlamıştır. Nazi döneminde Türkiye'ye 80 bilim adamı geldi. Ankara Üniversitesini tasarlayan Alman bilim adamıdır. Birçok Alman bilim adamı Türk eğitim sistemine katkı sağladı. Türkiye milyonlarca mülteciye ev sahipliği yapıyor. Bunu takdirle karşılıyoruz. Türk - Alman Üniversitesi'nde Suriyelilere destek veriyor. Bilimin özgürlüğe ihtiyacı vardır. Yeni eleştirel bir söyleme ihtiyacı var.

Türk - Alman Üniversitesi 2013'te faaliyetlerine başladı. Bugünkü kampüsler gerçekten göz alıcı. Bu üniversite iki ülke arasındaki güçlü ilişkiyi barındırıyor. Burada emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyorum. Bu üniversite büyük bir fırsat. İlişkilerimizi ileride daha da güçlendirecek. Buradan mezun olan öğrenciler bizim için güçlü bir bağ olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan:

Sayın Şansölye, sayın bakanlarımız, sevgili öğrenciler hepinizi kalbi duygularımla selamlıyorum.

Değerli dostum Merkel'i ülkemizde ağırlamaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Sayın Şansölye'nin ziyaretiyle üniversitenin resmi açılışını da yapıyoruz.

Burası bir devlet üniversitesidir. Kısa süre içerisinde akademi dünyamızın lokomotifleri arasına girmiştir.

2019 yılında 2385 öğrenciye ulaşmış durumda. Kapasite olarak 7 bine kadar alacağız. 237 akademik personelle eğitim sisteme katkı sağlıyor.

Mensuplarına Alman kuruluşlarında staj yapma imkanı vermesini sağlıyor. Merkel ile Libya başta olmak üzere bölgesel konuları ikili ilişkilerimizi görüşeceğiz.

Siyasi hayatından önce bilim insanı olduğunu biliyoruz.18 Nisan 1994 yılında imzalanan gençliğe yönelik anlaşmayı sayın Merkel'in gençlik bakanı olarak imzaladığını biliyoruz.

Türk - Alman Üniversitesi'nin dostluğumuzun bir simgesi olacak. Türkiye olarak üniversite kapasitemizi her alanda çok genişlettik. Üniversite harçlarını biz kaldırdık. Uluslararası öğrenci sayımız her yıl katlanarak devam ediyor.

Türk - Alman Üniversitesi başarılı bir şekilde ortaya konmuş bir projedir. Türk - Alman Üniversitesi'nin başarısı diğer kurulacak uluslararası üniversitelere güzel bir örnektir.

24 Oca 2020 - 11:48 - Gündem

Son bir ayda karamandan.com sitesinde 1.185.003 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Karamandan.com Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Karamandan.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Karamandan.com editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Karamandan.com değil haberi geçen ajanstır.


Şehir Markaları

Karamandan.com, Karaman ile özdeşleşen markaları ağırlıyor.

+90 (532) 765 24 01
Reklam bilgi