Akdeniz’in Jigolosu Macron

Tarih teferruatların toplamıdır aslında. Hani şeytan ayrıntıda gizlidir demek gibi bir şey bu. Stratejistler, analistler her daim koca koca hükümler verip, tarihte olağanüstülük arayıp bulma yolunu tercih ediyorlar.  

Hele söz konusu büyük savaşlar-ittifaklar vs ise, durum daha da vahim bir hal alıyor. Oysa bazen bir metres bazen bir jigolo tarihin seyrini de akışını daha rahatlıklar değiştiriyor. Nedense metreslerle metres sahibi olanların da kaderi aynı oluyor. İşte alın Hitler’i; metresi Eva Braun’u ya da ikisi de intihar etti.

Ya İtalyan diktatör Benito Mussolini ve metresi Clara Petacci’ye ne demeli! İkisi de kurşuna dizildi!

Ve gelelim şu Akdeniz’e döktüğümüz Yunanlılara…

İddia o ki dönemin Yunan Başbakanı Venizelos,İngiliz Başbakanı David Lloyd George’nin yatak odasına bir kadın soktu. İngiliz Başbakan George dünyevi zevklerin tadını çıkarırken, Venizelos da “Büyük Yunanistan” rüyasından İzmir’de ordusu yaka paça denize atılıp, telef olunca uyandı. Venizelos, tarihte rol üstlense de George bir daha adam olamadı…

Malum, bu günler netameli; Yunan’ın Yunanlılığı tuttu yine… 

Bu kez arkasında Avrupa’nın jigolosu sayılan Fransız Macron var…

Yunan Başbakanı Miçotakis, selefe Venizelos’un stratejisini izledi mi bilinmez ama bilinen şey Macron’un Akdeniz’in de jigololuğuna soyunması…

Anlayacağınız, her yaşlı kadın da kıta da deniz de Macron için çekici. Bir ç.kü var; her deliği doldurmak istiyor. Ama bir de k.çı olduğunu unutmuş görünüyor.

Oysa bulduğu her lazımlığa s.ıçmaya çalışan Macron, deliklerin doldurulmak için olduğunu da unutmaması gerekiyor.

Sırf bu yüzden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın,  Macron’a söylediği “Biz size büyük geliriz, yiyemezsiniz” sözleri bir başka mana kazanıyor.

Tayfun Karakuş

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Tayfun Karakuş - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Karamandan.com Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Karamandan.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Karamandan.com editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Karamandan.com değil haberi geçen ajanstır.



Şehir Markaları

Karamandan.com, Karaman ile özdeşleşen markaları ağırlıyor.

+90 (532) 765 24 01
Reklam bilgi

Anket Karamanlılar yeni belediye başkanından hangi alanda çalışma bekliyor?
Tüm anketler