Hep Aynı Değil Farklı Ürün Projesi

Karaman Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Karaman’ın arazi varlığı engebeli ve kısıtlı olan dağ köylerindeki çiftçilere alternatif tarım ürünleri ürettirerek; gelirlerinin artmasını ve hayat standartlarının yükseltilmesi amacıyla çeşitli projeler hazırlamaya devam ediyor.

Karaman Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Karaman’ın arazi varlığı engebeli ve kısıtlı olan dağ köylerindeki çiftçilere alternatif tarım ürünleri ürettirerek; gelirlerinin artmasını ve hayat standartlarının yükseltilmesi amacıyla çeşitli projeler hazırlamaya devam ediyor.

Çiftçilerin gelirlerini arttırmak için hazırlanan ve KOP Kalkınma İdaresi Başkanlığınca desteklenen ''Kırsal Alanlarda Alternatif Gelir Kaynaklarının Geliştirilmesi (Hep Aynı Değil Farklı Ürün) Projesi'' Morcalı, Pınarbaşı, Zengen, Narlıdere, Çatak, Cerit, Güldere, Çukurbağ, Bucakkışla, Gülkaya, köylerinde yürütülmeye devam ediyor.

Proje çalışmaları kapsamında; yaz aylarında bol miktarda üretilen sebze ürünlerinin daha yüksek fiyattan pazarlanması ve çabuk bozulabilen bir ürün grubu olan yaş sebzelerin hasat sonrası bozulmadan muhafazası ve ürün kayıplarının önlenmesine yönelik olarak, yaş sebzelerin kurutularak değerlendirilmesi amacıyla proje köylerindeki üreticilere 30 adet kurutma tezgahı verildi. Ayrıca 10 proje köyündeki çiftçilerin sebze kurutması konusundaki bilgi ve tecrübelerinin artırılması amacıyla Gaziantep’e kadın üreticilerle bir teknik gezi düzenlenmiş olup,   İstiridye mantarı yetiştiriciliği konusunda ise Denizli’ye , Çilek yetiştiriciliği konusunda ise Konya’nın Hüyük İlçesine teknik çiftçi gezisi düzenlendi.. 
Proje ile Karaman’ın dağ köylerindeki çiftçilerinin gelirlerinin artırılması ve hayat standartlarının yükseltmesi için kırsal alanlarda alternatif tarım ürünlerinin üretilmesi amaçlandı.

Proje ile 10 dağ köyündeki dar gelirli ve küçük arazisi olan çiftçiler başta olmak üzere 600 çiftçiye çilek yetiştiriciliği, sebze kurutma ve kavak mantarı üretimi ile ilgili olarak eğitimler verildi.

23 Kas 2017 - 15:56 - Tarım

Son bir ayda karamandan.com sitesinde 1.185.003 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Karamandan.com Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Karamandan.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Karamandan.com editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Karamandan.com değil haberi geçen ajanstır.


Şehir Markaları

Karamandan.com, Karaman ile özdeşleşen markaları ağırlıyor.

+90 (532) 765 24 01
Reklam bilgi