Eksi 8 derecede tutkularından vazgeçmediler

Karaman Doğa Sporları Fotoğrafçılık Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (KARDOF) 9 Şubat Pazar günü Mut Dağpazarı yürüyüş etkinliği gerçekleştirdi.

Eksi 8 derecede tutkularından vazgeçmediler
Eksi 8 derecede tutkularından vazgeçmediler
+7
Haber albümü için resme tıklayın

Karaman Doğa Sporları Fotoğrafçılık Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (KARDOF) 9 Şubat Pazar günü Mut Dağpazarı yürüyüş etkinliği gerçekleştirdi.

KARDOF Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Tamer Çıtlak yaptığı açıklamada: "Eksi 8 derece soğuk bir pazar sabahı 39 kişi iki araç ile kahvaltımızı yapacağımız Alahan'a doğru yola çıktık. Alahan'da soğuk esen rüzgar ve suların donmuş olması yürüyüşün zorlu geçeceğine işaret ediyordu.

Dağpazarı yolunda kar ve zaman zaman esen rüzgarla karışık kar fırtınası görüldü.  Yaklaşık 1500 rakımlı yükseklikte bulunan Kestel kanyonuna üsten bakan mevkide yürüyüşün yapılacağı yer ve kanyon ile ilgili bilgi verildi.  Yolda arazi ve hava durumu nedeni ile hem zaman kazanmak hem de havanın yükselmesi için rotayı kısaltıp geçen hafta yağış nedeni ile bir kısmı yıkılan Bizans Dönemi’ne ait Kubbeli Kiliseye gittik.

M.S İmparator Zenon, 476’da tekrar imparator olması nedeni ile bu kiliseyi yaptırmış. Orada yönetim ekibi ile yaptığımız konuşma sonrası yürüyüş rotamızı kısaltmaya karar verdik. Yürüyüşe başladığımızda rüzgar esiyor ve arazide yaklaşık 20 cm kar vardı ama herkesin keyfi yerinde kanyona doğru orman içerisinde ilerledik.

Yolumuz zaman zaman kanyonun kenarındaki kayalıklardan, dik yamaçlardan ilerleyip santralin su kanalı yanında rüzgarsız ve sakin bir havada ilk molamızı verdik. Artık hedefimiz olan kanyon kenarındaki avcı evine 1 km kadar kalmıştı. Hedefimize ulaştığımızda rüzgar esiyordu.

Kanyonu yukardan gören bu noktada kısa süreli bir mola sonrası araçlarımızın yanına bir orman yolundan dik yamacı tırmanarak ulaştık. Saat 11.30 gibi başladığımız yaklaşık 8 km'lik yürüyüşümüz saat:16.00 gibi sona ermiştir. Bir dahaki gezimizde buluşmak üzere katılanlara teşekkür ederiz." dedi.

12 Şub 2020 - 10:53 - Spor

Son bir ayda karamandan.com sitesinde 1.137.288 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Karamandan.com Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Karamandan.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Karamandan.com editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Karamandan.com değil haberi geçen ajanstır.


Şehir Markaları

Karamandan.com, Karaman ile özdeşleşen markaları ağırlıyor.

+90 (532) 765 24 01
Reklam bilgi