Çalış: Milli Takım Forması Kırmızı Beyaz Olsun

Teklifin gerekçesinde, Milli Futbol Takımının başarısının yurt içinde ve yurt dışında büyük yankı bulduğu belirtilerek, şu görüşlere yer verildi: ''Milli Futbol Takımızın kadrosunu, yurt içi ve yurt dışında faaliyet gösteren kulüplerimizde top koşturan başarılı sporcular oluşturmaktadır.

Teklifin gerekçesinde, Milli Futbol Takımının başarısının yurt içinde ve yurt dışında büyük yankı bulduğu belirtilerek, şu görüşlere yer verildi:

''Milli Futbol Takımızın kadrosunu, yurt içi ve yurt dışında faaliyet gösteren kulüplerimizde top koşturan başarılı sporcular oluşturmaktadır. Milli takım kadrosuna dahil edilen futbolcularımız, kendi takımlarına ait formalarını çıkartarak, milli forma ile müsabakalara çıkmaktadır.

Milli takımımızın formasının rengi, şekli, modeli ve logosu bu açıdan büyük önem taşımaktadır. Milli takımımız, milli bir heyecanla yeşil sahalarda rakip takımlarla mücadele verirken, yediden yetmişe her yaşta milyonlarca Türk insanı da tribünlerde ve ekranları başında aynı duygu ve heyecanla takımlarını desteklemektedir. Bu heyecan, ellerde Türk bayrakları ile milli bir şuura dönüşmektedir.

Rengini Türk bayrağının kırmızı beyaz renklerinden alan milli takımımızın, kırmızı-beyaz renkli forması bir tesadüf olarak ortaya çıkmış değildir. Bugün millilerimizin üzerindeki formalarımızın renkleri, tribünlerimizdeki ve ekranları başındaki seyircilerimizin takımımızı desteklemek için ellerinde salladıkları Türk bayrağımızın renkleriyle aynıdır. Bir uyum içerisinde bütünlük oluşturmaktadır. Formamızdaki başka renkler, yeşil sahalar ile tribünler arasında oluşturulan bu sıkı bağı koparır.

Bütün bu gerekçeler göz önünde bulundurularak, turkuaz renkli Türk Milli Futbol Takımı formasının yerine rengini Türk bayrağımızın renginden alan kırmızı-beyaz renkli 'ay-yıldızlı' formaların, hem iç sahalarda hem de dış sahalarda kullanılması gerekmektedir.''

#

20 Şub 2009 - 15:46 - Politika

Son bir ayda karamandan.com sitesinde 1.137.288 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Karamandan.com Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Karamandan.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Karamandan.com editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Karamandan.com değil haberi geçen ajanstır.


Şehir Markaları

Karamandan.com, Karaman ile özdeşleşen markaları ağırlıyor.

+90 (532) 765 24 01
Reklam bilgi