AKP, İsrail'i Niçin Kınatmadı?

Çalış, TBMM Genel Kurulu’nda İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarıyla ilgili genel görüşme yapıldığını hatırlatarak, AKP’nin karşı çıkması nedeniyle ortak kınama bildirisinin yayınlanamadığını söyledi.

Çalış, TBMM Genel Kurulu’nda İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarıyla ilgili genel görüşme yapıldığını hatırlatarak, AKP’nin karşı çıkması nedeniyle ortak kınama bildirisinin yayınlanamadığını söyledi.

İsrail işgalinin toplumumuzun tüm kesimlerini derinden etkilediğini ifade eden MHP Karaman Milletvekili Çalış, bu insanlık dışı saldırılar karşısında ABD ve AB başta olmak üzere bütün uluslar arası camianın sessiz ve tepkisiz kaldığına dikkat çekti.

Çalış, bugüne kadar yaşanan  gelişmelerin hükümetin bu konuda etkili ve tutarlı bir stratejiye sahip olmadığını ortaya koyduğunu bildirdi. Filistin de kadınların, çocukların ve sivil halkın vahşi bir şekilde can verdiğini hatırlatan Çalış,  İsrail’in bu insanlık dışı saldırılarına son verecek siyasi iradenin bir an önce ortaya konulması ve kalıcı b,ir ateşkesin bütün unsurlarıyla hayata geçirilerek, Filistinli kardeşlerimizin yaralarının sarılacağı bir sürecin başlatılması gerektiğini açıkladı.

Çalış, İsrail’i kınama konusunda TBMM’de ortak bildiri yayınlamaktan kaçınan AKP’nin, İsrail ile olan ikili ilişkilerini yeniden gözden geçirmesi gerektiğine de işaret ederek, saldırılardan beş gün önce Ankara’ya gelen İsrail Başbakanı Olmert’e Sayın Başbakan Erdoğan’ın barışa yönelik yapıcı katkısından dolayı teşekkür ettiğini  anımsattı.

MHP Karaman Milletvekili Çalış, “Gazze saldırılarından birkaç gün önce Türkiye’yi ziyaret eden İsrail Başbakanı ile Başbakan Erdoğan görüşmesinin kamuoyunca tam olarak bilinmemesi, TBMM’nin İsrail’i kınayan ortak bildirisine AKP grubunun karşı çıkması ve Başbakan Erdoğan’ın basına yansıyan açıklamaları kamuoyunda tam bir kafa karışıklığı ve cevapsız sorulara neden olmuştur” dedi

#

07 Oca 2009 - 14:08 - Politika

Son bir ayda karamandan.com sitesinde 1.185.003 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Karamandan.com Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Karamandan.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Karamandan.com editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Karamandan.com değil haberi geçen ajanstır.


Şehir Markaları

Karamandan.com, Karaman ile özdeşleşen markaları ağırlıyor.

+90 (532) 765 24 01
Reklam bilgi