Karaman'da pozitif corona vakası 500'ü aştı

Alınan son bilgilere göre Karaman'da pozitif corona vakası 500'ü aştı, vefat edenlerin sayısı da 16 oldu.

Karaman'da pozitif corona vakası 500'ü aştı
Video için play'e tıklayın

Alınan son bilgilere göre Karaman'da pozitif corona vakası 500'ü aştı, vefat edenlerin sayısı da 16 oldu.

Bayrama kadar süreci çok iyi yürüten Karaman, bayram sonu corona tedbirlerinin hafifletilmesi ile resmen patlama yaşadı ve vaka sayıları sürekli artış gösterdi.

Bayramdan önceki iki ayda günlük 2 vaka çıkarken bu rakam şu anda 30-35 sayılarına ulaştı. Yine hastanede yatan vaka sayısı nerdeyse bitmiş iken şu anda 500'ü aştığı bildiriliyor.

kapasitesinin zorlanmaya başlandığı Karaman Eğitim Araştırma Hastanesine günde 80 ila 100 covid polk başvurusu oluyor. Corona testi yaptırmak isteyenler kesin pozitif olup olmadığı ancak 2 günde anlaşılabiliyor.

VALİ IŞIK: LÜTFEN GEVŞEMEYELİM

Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık, Karaman’da bayramdan önce olan vaka sayısı 120 iken bayramdan sonra bu sayı hızla artarak 500 sayısına ulaşmış ve 16 kişi de virüsten hayatını kaybetmiştir” dedi.

Karaman’da İl Sağlık Müdürlüğü tarafından covid-19 ile mücadele ve sürecinde farkındalık oluşturmak amacıyla ‘Pandemi Farkındalık Yürüyüşü’ düzenlendi. Yürüyüşte kentte vefat eden hasta sayısının 16 olduğunu ifade eden Işık, şunları kaydetti:

"Bir anlamda sağlık personelimizin öz verili çalışması üstün gayreti boşa çıkmış. Çekilen bunca sıkıntıya rağmen hastalığın yayılma hızı önlenememiştir. Şimdi geriye dönüp acaba nerde hata yaptık deyip özeleştiri yapmamızın tam zamanı. Hatamız şu rehavete kapıldık, sosyal mesafeyi korumadık, maske takmadık, hijyene dikkat etmedik. Bu üçüne dikkat etmediğimiz sürece bu virüs içimizde bir seri katil gibi dolaşmaya devam edecek. Oysa bunu yenmek elimizde. Lütfen gevşemeyelim rehavete kapılmayalım, temizliğe, sosyal mesafeye ve maske takma kuralına mutlaka uyalım." 

ARTAN VAKALAR NEDENİ İLE YOĞUN BAKIM KAPASİTESİ ARTIRILDI

Öte yandan Karaman'da artan korona vakaları nedeni ile Yeni Yoğun Bakım Ünitesi açıldı.

Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde mevcut yoğun bakım birimlerine ilave olarak 1. Basamak Yoğun Bakım-2 Ünitesi hizmete girdi.

Sağlık Bakanlığı tarafından tescil işlemleri tamamlanarak hasta kabulüne başlanmış olan 10 yataklı 1. Basamak Yoğun Bakım-2 Ünitesi ile hastanedeki yoğun bakım yatak kapasitesi arttırıldı.

26 Haz 2020 - 17:26 - Sağlık

Son bir ayda karamandan.com sitesinde 1.185.003 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Karamandan.com Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Karamandan.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Karamandan.com editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Karamandan.com değil haberi geçen ajanstır.


Şehir Markaları

Karamandan.com, Karaman ile özdeşleşen markaları ağırlıyor.

+90 (532) 765 24 01
Reklam bilgi