Karaman Devlet Hastanesinde 100.Yıl Etkinliği

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün milli mücadeleyi başlatmak üzere 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkışının 100.

Karaman Devlet Hastanesinde 100.Yıl Etkinliği
Karaman Devlet Hastanesinde 100.Yıl Etkinliği
+2
Haber albümü için resme tıklayın

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün milli mücadeleyi başlatmak üzere 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkışının 100. yılı dolayısıyla Karaman Devlet Hastanesi Psikiyatri Servisi ve Toplum Ruh Sağlığı Merkezinde etkinlikler düzenlendi.

TRSM ve Psikiyatri Servisinde tedavi gören hastalar öncelikle günün anlam ve önemine uygun Atatürk resimleri ve bayraklarla servislerini süslediler. Daha sonra “Uğraşı terapisi” olarak yaptıkları el emeği göz nuru eserlerini sergilediler.

Psikiyatri servisinde tedavi gören hastaların yapmış olduğu el emeği ürünlerin sergilendiği etkinlikte hastalara Atatürk’ün sevdiği şarkılardan oluşan müzik dinletisi tertip edildi.

Etkinliğe Hastane Başhekimimiz Dr.Osman Açıkgöz, Hastane yönetimi, Psikiyatri Uzmanları Uzm.Dr.Elif Nurgül Sungur, Uzm.Dr.Nurgül Yeşilyaprak, psikiyatri servisinde tedavi gören hastalar ve servis çalışanları katıldı.

İlaç tedavisinin yanı sıra hastaların çeşitli etkinliklerde görev almalarının, bir şeyler ürettiklerini görmelerinin tedavilerine olumlu katkı sağladığını ifade eden servis sorumlu hekimi Uzm.Dr.Elif Nurgül Sungur “Psikiyatrik hastalıklarda, kişilerde sosyal izolasyon, önceden zevk alınan aktivitelere karşı ilgi azalması, sosyal yeti yitimleri görülebilmektedir.

Tedavi sürecinde hastalarımızın toplumun parçası olan aktivitelerden kopmasını istemiyoruz. El işleri, müzik dinletileri, sosyal aktiviteler ile yeniden toplumdaki sosyal rollerine uyum sağlamalarına katkıda bulunmayı amaçlıyoruz” dedi.

20 May 2019 - 17:47 - Sağlık

Son bir ayda karamandan.com sitesinde 1.185.003 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Karamandan.com Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Karamandan.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Karamandan.com editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Karamandan.com değil haberi geçen ajanstır.


Şehir Markaları

Karamandan.com, Karaman ile özdeşleşen markaları ağırlıyor.

+90 (532) 765 24 01
Reklam bilgi