Deniz Bitti, Karaman Hala Kayıp!

İç Anadolu’nun en içinde yeni bir şey yok! Kısa keseceğim, yaklaşık 4 ay önce Karaman’da çekimlerine başlayıp, 8 bölümünü de tamamladığımız İlaaahi Karantina isimli mini dizimiz, Türkiye’nin en büyük YouTube sinema kanalında yayınlanmaya devam ediyor. Ne güzel (!) Bunun yanında netd gibi bir dijital platformda da yayın hayatına devam eden ve “Karaman’da” çekilen dizimiz yakın gelecekte belki daha da büyük bir platformda yayınlanacak! Günlerin ne getireceği bilinmez! Yükleniyor…

Dizinin başından itibaren Türkiye geneline hitap eden mecralarda kendimizi gösterirken, İstanbul’dan Karaman’a ekipman desteği sağlamak isteyen sevgili filmciler de oldu. Bunlar mutluluk verici. Olumlu yorumlar alırken bunların arasından birkaç vatandaşımıza Karaman’ın il olduğunu yeniden yeniden öğrettik. Ne mutlu onlara mı yoksa bugüne kadar sesini duyuramayan ne mutsuz Karamanlılara mı bunu sabaha kadar tartışırız. Kısa kesemedim.

Karaman’ın sürekli 3. sayfa haberlerle Türkiye gündemine gelmesine sürekli veryansın eden Karaman şehri ve geri gidenleri (demeye bile elimin yazmadığı fakat yine de ileri gelenlerimiz diyelim,) Karaman’ın bilinen -imajı- konusunda kayıtsız şartsız kayıtsız kalmaya devam etmekte.

Küfür, alkol ve ahlak üzerine de birkaç şey söylemek isterim: Adana’nın kenar mahallelerinden biri üzerine şehirdeki birkaç “Adanalı ileri gelenlerin” desteğiyle Türkiye’de ses getiren “Sıfır Bir” isimli dizi bugün Karaman’da yolda kimi çevirsek halen herkesin dilinde… Hatta buna özenen mafya, getto, silah üçgeninde yapılan doldur boşalt işlerin de sayısı artmış durumda… Gel gelelim, İlaaahi Karantina’da da küfür ve alkol var fakat, ancak, lakin, kaldı ki; bu unsurlar dizide illaki olsun diye kafa patlatmadım.

Bunlar olması gerektiği için oldu. Dağın başında mahsur kalıp, şehre dönemeyen iki kişinin açlıktan birbirini yerken küfür etmeyip birbirlerine şiir okumasını herhalde bekleyemezdik! Yine yeni yeniden, küfür ve alkol unsurlarının dizide yer almasıyla düşük bir ahlaktan bahsetmemiz mümkün mü? Kaldı ki bunu iddia edenlerin üstün ahlakının yüksek olduğunu kim tayin ediyor? Bu da sabaha kadar tartışılır.

Son olarak İlaaahi Karantina dizisinin tamamı yayınlandığında alt metin olarak okunabilecek; Kadına şiddet, uyuşturucu karşıtı, bol edebiyatlı ve Türk müzikli temaların varlığı da apaçık ortaya çıkacaktır. Buradan şuraya varılabilir, bizler bu diziyle ve temalarıyla ahlak anlayışımızı ve insanlığımızı kanıtlamış oluyoruz. YouTube orda, kamera ve imkânlar ise herkeste mevcut, herkese açık! Üstün bir ahlak sahibi olduğunu iddia eden herkes yapacağı işlerle bunu kanıtlayabilir. Hadi iyisiniz, bunun yapılmış bir örneği de var artık (!)

O kadar hengâmenin arasında iyi haberi sona sakladım: İlaaahi Karantina dizisinde başrolde oynayan şahsım ve kıymetli yol arkadaşlarım Alaattin Bozkurt ve Mustafa Eser ile ağustos ayında Kapadokya’da çekilecek olan bir -sinema- filminde oynama teklifini kabul ederek, şehrinden hiçbir destek almayan Karamanlılar olarak; Karaman’ın adını, kavga, gürültü patırtı, patlama çatlamadan çok uzaklarda, sanatla anmak için yola çıkacağımızı siz sevgili Karamanlı hemşerilerimize duyurmaktan gurur duyuyoruz!

Desteğini esirgeyen tüm şahıs, kurum ve kuruluşlara selam olsun!

Saygılarımla…

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Ferdi Şah - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Karamandan.com Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Karamandan.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Karamandan.com editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Karamandan.com değil haberi geçen ajanstır.



Şehir Markaları

Karamandan.com, Karaman ile özdeşleşen markaları ağırlıyor.

+90 (532) 765 24 01
Reklam bilgi

Anket Karamanlılar yeni belediye başkanından hangi alanda çalışma bekliyor?
Tüm anketler