ÇAKAL AVI OPERASYONU VE MURAT KARAYILAN

PKK'nın Kandil'deki elebaşları çok değil bundan üç beş yıl evveline kadar afra tafra sahibiydi. Ferman ve dağların sahipleri olduğunu sananlar hatırlı konuklarını birer ikişer ağırlıyor, çevrecilikten gitara kadar duygusal fonu kullanıyor, Türkiye’yi bir yana bırakın, Ortadoğu’nun hakkı hukuku üzerine ahkâm kesiyorlardı.

Çoluk-çocuk, sabi sübyan katilleri Allah’ın her günü ahlak-fazilet abidesi kesilip Türkiye’ye sahipleri üzerinden parmak sallıyordu. Kimi ABD silahşoru, kimi İsrail tetikçisi, kimi İran fedaisi, kimi de Suriye'nin beslemesi bu tayfa memleket dahlinde hendek açıp, devlete kafa tuttuğunu ilan ediyordu!

Ama bu coğrafya, acayip bir mahlûk!

Uygarlıklar kadar eşkıyaların da faili. Kaç uygarlık batmış, kaç isyan çıkmış, elebaşılar ya namlunun ya da ipin ucunda görmüş dünyayı son nefeslerinde.

Terör örgütü PKK da aynı kadere mahkûm! Milletine devletine karşı İngiliz sicimine sarılanların sonu ya onunla asılmak ya da denize dökülmek oldu.

TSK yine sınırı geçti. Havadan-karadan PKK’lı teröristler inlerinde ya vuruldu ya vuruluyor, Kandil’in söndürülmesinin eli kulağında. PKK’nın hamilerinin elleri- kolları kırıldı.

2002 yılı itibariyle Türkiye Savunma Sanayi alanında yaptığı atılımlarla yerli İHA ve SİHA larını üretmeye ve sahada kullanmaya başlayalı, PKK’nın elebaşları kadar hamilerinin de uykuları kaçtı. Sözde elebaşılar artık Çakal uykusuna yatıyor, öyle tek değil iki gözü açık uyuyorlar. Çünkü biliyorlar ki öyle yanlış koordinatlar verilip boş dağ tepe vurulmuyor. İHA ve SİHA’nın kontrolü artık İsrail-ABD değil, Mehmetçiğin elinde.

Bakın Behoz Erdal kod aldı Fehman Hüseyin, örgütün kasası Şirket kod adlı Rıza Altun füzeyi yedi yiyeli iflah olmadı. Ne gören var ne de duyan akıbetlerini.

Ya Cemal kod adlı Murat Karayılan’a ne demeli!

SİHA’nın roketinden kurtuldu kurtulalı, can havliyle kaçacak delik arıyor. Hiçbir ine ya da deliğe sığmıyor, Pençe/Kartal operasyonları coğrafyada engelleyecek güç kalmadı. Murat Karayılan bunu biliyor. O çok güvendiği batılı abilerinin dağlarına çoktan kar yağdırıldı. Roketin ucundan adam alma devri bitti.

Anlatalım o karabasan gecesini.

Yok çok değil, Çakal Avı Operasyonu…

 Tarih-yer ve zaman da anlatmak olmaz. Ama saha çalışması şu bu derken, izi bulundu Murat Karayılan’ın…

Verilen saatte ve mevkide telsiz başındaydı Karayılan; sesi duyulur duyulmaz, Ankara emri verdi Çakal Avı operasyonu resmen başladı. İHA ve SİHA’lar havalandı, hedef işaretlemesi yapıldı. Artık roketi göndermek için geri sayıma geçildi.  Fakat ortalık birden bire karıştı; Karayılan’ın bulunduğu mevkiden onlarca sinyal radarda uçuşmaya başladı. Ankara anladı başına geleni, yine de gönderdi, hedefe roketi.

Roket infilak etti ve Çakal’ın sesi kesilir gibi oldu.

Ankara’nın tadı kaçmıştı kaçmasına ama yine de “Ya nasip” denilerek, saha elemanı ile irtibata geçilinceye kadar umutlar diri tutuldu. Saha elemanı ile birkaç dakika sonra kurulan irtibatta Murat Karayılan’ın malum güçler tarafından operasyon sahası dışına kaçırıldığı bilgisi geldiğinde sinirler aleniyete dökülüyordu!

Bugün gelinen nokta ise net, bundan böyle Türkiye Cumhuriyeti sınırlarına ya da sınır ötesinde her türlü oluşabilecek tehdit ya da düşünceye artık nefes yok. Atılan her mühimmat bizim yazdığımız adrese teslim.

Rabbim Mehmetçiğimizi ve Kadirşinas Milletimizi korusun.

Selametle Kalın…

Tayfun KARAKUŞ
Bir Memleket Sever

 

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Tayfun Karakuş - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Karamandan.com Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Karamandan.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Karamandan.com editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Karamandan.com değil haberi geçen ajanstır.



Şehir Markaları

Karamandan.com, Karaman ile özdeşleşen markaları ağırlıyor.

+90 (532) 765 24 01
Reklam bilgi

Anket Karamanlılar yeni belediye başkanından hangi alanda çalışma bekliyor?
Tüm anketler