Gevher Hatun Kimdir?

Karaman'da mahalle ve okullara adı verilen Gevher Hatun Kimdir? Karaman'da mahalle ve okullara adını veren Gevher Hatun, Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin 1225 yılında evlendiği ilk eşidir.

Karaman'da mahalle ve okullara adı verilen Gevher Hatun Kimdir?

Karaman'da mahalle ve okullara adını veren Gevher Hatun, Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin 1225 yılında evlendiği ilk eşidir.

Türk - İslam medeniyetinin en önemli isimlerinden biri olan Mevlana, insanları hoşgörüye ve kardeşliğe çağıran ünlü bir tasavvuf alimidir.

Büyük bir alim olduğu kadar önemli bir aile babası olan Mevlana 1225 yılında Şerafeddin Lala'nın kızı Gevher Hatun ile Karaman'da evlendi.

Bu evlilikten Sultan Veled ile Alaeddin Çelebi adlı iki oğlu olmuştur. Gevher Hatun hayatta iken Mevlana başka bir evlilik yapmamıştır.
Gevher Hatun'un vefatından yıllar sonra ikinci evliliğini Kerra Hatun ile yapmıştır.

20 Haz 2019 - 08:18 - Kim Kimdir

Son bir ayda karamandan.com sitesinde 1.185.003 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Karamandan.com Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Karamandan.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Karamandan.com editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Karamandan.com değil haberi geçen ajanstır.


Şehir Markaları

Karamandan.com, Karaman ile özdeşleşen markaları ağırlıyor.

+90 (532) 765 24 01
Reklam bilgi