-

“Göz”ümüz Turizme Açılmalı

Karaman’da görenleri hayran bırakan öyle bir dünya cenneti var ki kelimelerle anlatmak zor.

mask

Karaman’da görenleri hayran bırakan öyle bir dünya cenneti var ki kelimelerle anlatmak zor.

Günümüzde turizm şehirlerin en büyük gelir kaynağı olmuşken Karaman’da bulunan bu güzide mekanın gözlerden ırak kalması ciddi bir kayıp olarak değerlendiriliyor.

2/20
mask

Karaman, Akdeniz turizm havzası ile Kapadokya arasında yer almasına rağmen, Karaman çevresi turist kaynarken ilimiz bakir turizm alanları ile maalesef cazibe merkezi olamadı.

4/20
mask

Karaman’da en verimli turizm potansiyeli bekli de doğa turizmi. Karamada öyle bir gizli hazine var ki aynı noktada trekking, rafting, kampçılık, kaya tırmanışı ve mağaracılık potansiyeli bir arada bulunuyor.

5/20
mask

Dünyada ender bulunabilecek bu doğa harikası yer Karaman Merkeze yaklaşık 55 km. mesafede. Yeni Dünya…

6/20
mask

Taşeli turizm havzası güzergâhında bulunan Yenidünya, Topal Hacı Çiftliği denilen bölge yakınlarında Adaysız Mahallesi civarındadır.

7/20
mask

Halk arasında “Göz” veya Yenidünya Mağarası olarak ta bilinen bu yer, Bucakkışla Kasabasının yaklaşık 8 km. güneyinde Göksu Nehrinin batı yamaçlarında, doğu-batı yönünde yaklaşık 1 km uzunluğunda bir doğal mağaradır. Dip kısımlarında bir gölet bulunmaktadır. Buradan çıkan su mağaranın aşağısında bulunan büyük çınar ağaçlarının dibinden Göksu Nehrine karışmaktadır. Mağaranın yapısı mermerden oluşmakta olup, içerisinde görsel açıdan insanlara hoş gelebilecek nitelikte çok sayıda sarkıt ve dikitler bulunur.

9/20
mask

Bu mağaraya gitmek görmek isteyenler kendi imkânları ile gitmeye kalkarlarsa iki problem ile karşılaşacaklar. Birincisi yanlış noktalara dikilmiş turizm yön levhaları ile alakasız yerlere gidecek bir gün bile arasalar bulamayacaklardır. Şansları varsa yerel halktan birilerine rastlar veya rehber ile gidecek olurlarsa çok bozuk olan yaklaşık 3 km yoldan giderken arabaları parçalanmasın yoldaki kayalar lastiği yarmasın diye dua edecekler.

10/20
mask

Turizmde Karaman’ın çıtasını yükseltecek fonksiyonel turizm noktası olan bu dünya cennetinin yön levhalarının düzgünce dikilip, yolun yerli yabancı turistlere engel teşkil etmeyecek şekilde düzeltilmesi gerekiyor

06 Ağu 2015 - 14:01 - Yaşam

Son bir ayda karamandan.com sitesinde 1.185.003 gösterim gerçekleşti.

#

göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Karamandan.com Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Karamandan.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Karamandan.com editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Karamandan.com değil haberi geçen ajanstır.




Şehir Markaları

Karamandan.com, Karaman ile özdeşleşen markaları ağırlıyor.

+90 (532) 765 24 01
Reklam bilgi