-

Ayrancı’da 18. Hıdırellez Şenlikleri Coşkuyla Kutlandı

Her yıl geleneksel olarak kutlanan Hıdırellez şenliği Karaman’ın Ayrancı ilçesinde yoğun bir katılımla kutlandı.

mask

Her yıl geleneksel olarak kutlanan Hıdırellez şenliği Karaman’ın Ayrancı ilçesinde yoğun bir katılımla kutlandı.

Ayrancı Belediye başkanlığı tarafından 18.’si düzenlenen şenliğe CHP eski genel başkanı Antalya milletvekili Deniz Baykal, Karaman Milletvekili TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Recep Konuk, MHP Aydın milletvekili Deniz Depboylu, Karaman milletvekili Recep Şeker, Karaman belediye başkanı Ertuğrul Çalışkan, Ayrancı kaymakamı Mustafa Tükcan, il genel meclis başkanı Celalettin Güngörer, alay komutanı Albay İlhan Şen, siyasi parti temsilcileri ile ilçe ve belde belediye başkanları, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

3/85
mask

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan şenlikte bolluk ve bereketi simgeleyen başak demeti Ayrancı Kaymakamı Mustafa Türkcan’a verildi. Protokolün şenlik ateşini yakması ve alandaki çadır ziyaretlerinin ardından açılış konuşması yapan Ayrancı belediye başkanı Yüksel Büyükkarcı, ‘’Dörtnala gelip uzak Asya’dan, Akdeniz’e bir kısrak gibi başı uzanan, Bu memleket bizim. Bilekler kan içinde, dişler kenetli, ayaklar çıplak, ve ipek bir halıya benzeyen toprak, bu cehennem, bu cennet bizim. Kapansın el kapıları, bir daha açılmasın, yok edin insanın insana kulluğunu, bu davet bizim. Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür, ve bir orman gibi kardeşçe sine, bu hasret bizim. Hoş geldiniz sefalar getirdiniz’’ dedi.

4/85
mask

Bütün bayramların, dini ve Milli bir inanıştan, o toplumu ilgilendiren hatıralardan, geleneklerden, duygulardan ve tabiatın insanlara tesir eden olayından doğduğuna inanıldığını söyleyen Büyükkarcı konuşmasının devamında; ‘’Kültür, aynı zamanda bir milletin tarihsel süreç içerisinde oluşturduğu, kuşaktan kuşağa aktardığı, maddi manevi birikimlerdir. Bir milleti ayakta tutan en önemli yapıtaşlarından birisi ise kültürüdür. Kültürlerin bozulması ve yok olması, milletlerin yok olmalarını hazırlayan nedenlerdendir.

5/85
mask

Türk kültüründe önemli bir yere sahip olan Hıdırellez, baharın gelişi, toprağın uyanışı, bolluk ve bereketin müjdecisidir. Hıdırellez, sadece ilçemizde değil, tüm Türk Dünyası’nda, Türk coğrayasında yüz yıllardır kutlana gelen geleneksel bir değerimizdir. Burada asırlardır süregelen geleneğimizi canlandırmak, bir birlerinden ayrı kalan yöre halkını, Hıdırellez geleneği ile bir araya getirip, bu geleneksel kültürümüz gelecek nesillere aktarılarak, hemşerilerimizin sıla-i rahim yapmalarına fırsat oluşturmaktır. Bu vesile ile şenliğimize gösterdiği katkılardan dolayı başta Karaman Belediye başkanı Ertuğrul Çalışkan olmak üzere vekillerimize, hemşerilerime ve siz değerli vatandaşlarımıza sonsuz şükranlarımı sunarım’’ sözlerine yer verdi. 

6/85
mask

Ayrancı Belediyesi’nin çalışmalarından da bahseden Büyükkarcı son olarak ‘’Karşılıksız tek sevgi annelerin yavrularına duyduğu sevgidir. Bu gün aynı zamanda anneler günü, öncelikle yavrularını vatan, millet, bayrak uğruna feda eden başta şehit anneleri olmak üzere tüm annelerimizin gününü kutluyor, Hıdırellez şenliklerinin ülkemiz ve milletimiz adına birlik ve beraberliğe vesile olmasını temenni eder saygılarımı sunarım’’ diyerek sözlerini tamamladı.

8/85
mask

Hıdrellez Şenliğinde konuşan AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Recep Konuk, "Sadece terörde değil ülkenin özellikle gelişmesinde ve refahında hepimizin yarınları olarak, özellikle de gönül coğrafyamızın da beklentisini sağlayacak, ekonomide de önemli gelişmeler kaydettik. Çok şükür Rabbime biliyorsunuz, Türkiye düşük gelir gurubundan bugün orta gelir gurubuna yükseldi. İnşallah yüksek gelir gurubuna da hep birlikte yükselteceğiz" dedi.

10/85
mask

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, "Bizi kimse birbirimize düşürememelidir. Bakın burada ne güzel her siyasi partiden insan bir aradayız. İşte güzel olan budur arkadaşlar. Millet budur. Hepimiz bir arada olursak milletiz. Kimsenin kimseyi küçük görmeye, kimsenin kimseyi etkisizleştirmeye, tepeden bakmaya hakkı yoktur. Ne bir siyasi partinin başka siyasi partileri dışlamaya, yok saymaya, küçümsemeye hakkı vardır, ne inanç dolayısıyla ne mezhep dolayısıyla ne etnik köken dolayısıyla kimsenin başka insanlara üstünlük taslamaya hakkı yoktur. Bu topraklarda yaşayan hepimiz biriz. Türkiye Cumhuriyetini kuran Türkiye ahalisine Türk milleti denir. Hepimiz bu milletin bir parçasıyız. Bu millet ancak bir arada olursak bir milletir. Bu milleti kimse partizanlık haline dönüştürmemelidir. Milleti kimse bölmemelidir. Kimse inanç, dinç, mezhep kavgası yapmamalıdır. " ifadelerini kaydetti.

11/85
mask

Konuşmaların ardından mehteran gösterisi, folklor ekibi gösterisi, halk oyunları ekibi gösterisi ile devam eden şenlikte sanatçı Deniz Toprak tarafından Türk Halk Müziği konseri verildi.

15 May 2017 - 01:14 - Karaman Köyleri

Son bir ayda karamandan.com sitesinde 1.139.632 gösterim gerçekleşti.

#

göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Karamandan.com Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Karamandan.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Karamandan.com editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Karamandan.com değil haberi geçen ajanstır.




Şehir Markaları

Karamandan.com, Karaman ile özdeşleşen markaları ağırlıyor.

+90 (532) 765 24 01
Reklam bilgi