HOLLANDA’DA KORONA VİRÜSÜ NE AŞAMADA

Karamanlı gurbetçilerin çokça yaşadığı Hollanda’da Koronavirüs konusunda bir araştırma yaptık.

HOLLANDA’DA KORONA VİRÜSÜ NE AŞAMADA
HOLLANDA’DA KORONA VİRÜSÜ NE AŞAMADA
Haber albümü için resme tıklayın

Karamanlı gurbetçilerin çokça yaşadığı Hollanda’da Koronavirüs konusunda bir araştırma yaptık.

Hollanda hükümeti korona virüs ile nasıl mücadele ediyor, kaç kişi öldü, kaç kişi karantinada, hayat nasıl devam ediyor? Tüm bu soruların cevabı haberimizde.

Hollanda Ulusal Halk Sağlığı ve Çevre Enstitüsü tarafından yapılan yazılı açıklamada, vaka sayısının 614’e yükseldiği söylendi. Bunun 102’sinin sağlık sektörü çalışanı olduğu ifade edilen açıklamada, şimdiye kadar hayatını kaybedenlerin 5 olduğu belirtildi.

Hollanda virüsle mücadele önlem paketi açıkladı

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, ülkede her geçen gün yayılan Koronavirüs ile mücadele edebilmek için eylem planını ortaya koyduklarını açıkladı. Hollanda’da 100 kişiden daha kalabalık katılımın olduğu tüm etkinlikler yasaklandı. Konserler, dersler, toplantı ve mitingler iptal edildi. Ayrıca özellikle yaşlıların kalabalıktan kaçınması, toplu taşıma araçlarının kullanılmaması ve mümkün olduğunca evde kalınması önerildi. Okullar tatil edilmedi ama 100 kişiden fazla öğrencisi olan dersler yasaklandı.

Cuma Namazlarına ara verildi

Hollanda Diyanet Vakfı, hükümetin 100 kişinin üzerindeki etkinlikleri yasaklaması üzerine, ülkede Cuma namazlarına da ara verildiğini duyurdu. Diyanet Vakfının duyurusunda; “Hollanda hükümetin ülkede Koronavirüs salgınının yayılmasını engellemek amacıyla aldığı önlemler kapsamında halka açık kalabalık tüm etkinlikler iptal edildi. Bu karar Vakfımızın Şubeler için de geçerlidir. Bu itibarla 13.03.2020 Cuma gününden itibaren yeni bir açıklamaya kadar Cuma namazlarına ara verilmiştir’’ denildi.

Koronavirüs Türk düğünlerini de vurdu

Hollanda'da 31 Mart'a kadar 100 kişinin üzerinde katılımla yapılacak tüm organizasyonlar yasaklanırken bu durumdan düğün, nişan ve kına gibi toplu etkinlikler de nasibini aldı.

Yüksekokul ve Üniversiteler kapatıldı

Yüksekokul (Hogescholen ) ve üniversiteler korona virüsüyle mücadele kapsamında 1Nisan tarihine kadar kapattı. Okullar sadece uzaktan eğitim verecek. Yükseköğretimdeki önlem tüm ülke genelinde uygulanacak. Eğitim uzaktan ve tamamen dijital ortamda verilecek.

Hollanda’da virüse karşı 'kelle paça' önlemi

Öte yandan Hollanda Ankara Büyükelçi Yardımcısı Erik Weststrate, Koronavirüs'e karşı önlem olarak çalışanların kelle paça içtikleri fotoğrafları Twitter hesabından paylaşarak, "Önlemlerimizi aldık: Artık tokalaşmıyoruz, dezenfektanlar, peçeteler ve kelle paça" diye yazması gündem oldu.

Verdiği tavsiyelerle gündem olan Kalp ve İç Hastalıkları Uzmanı Canan Karatay’ın "Koronavirüs'e karşı kelle paça çorbası için" tavsiyesini uygulayan Hollanda Büyükelçiliği de çalışanlarına kelle paça çorbası dağıttı.

13 Mar 2020 - 12:11 - Gündem

Son bir ayda karamandan.com sitesinde 1.185.003 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Karamandan.com Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Karamandan.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Karamandan.com editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Karamandan.com değil haberi geçen ajanstır.


Şehir Markaları

Karamandan.com, Karaman ile özdeşleşen markaları ağırlıyor.

+90 (532) 765 24 01
Reklam bilgi