VEKİLLER UYARDI! KARAMAN KORONA MÜCADELESİNDE GEVŞEDİ VAKA SAYISI ARTTI

Açıklamalar peşpeşe geliyor, İl Sağlık Müdürü Adnan Kurşun'dan sonra Karaman Mİlletvekilleri de konuya dikkat çekerek halkı uyardı; Karaman'da vakalar artıyor.

VEKİLLER UYARDI! KARAMAN KORONA MÜCADELESİNDE GEVŞEDİ VAKA SAYISI ARTTI
VEKİLLER UYARDI! KARAMAN KORONA MÜCADELESİNDE GEVŞEDİ VAKA SAYISI ARTTI
+2
Haber albümü için resme tıklayın

Açıklamalar peşpeşe geliyor, İl Sağlık Müdürü Adnan Kurşun'dan sonra Karaman Mİlletvekilleri de konuya dikkat çekerek halkı uyardı; Karaman'da vakalar artıyor...

Karaman Milletvekilleri Dr. Recep Şeker ve Selman Oğuzhan Eser ile yaptığımız röportajda Karaman'da korona vakaları ve sağlık sektörü hakkında genel bilgileri aldık. Buna göre, Milletvekilleri Karaman'da koronavirüs vakalarının artış gösterdiği ve halkın daha çok dikkat etmesi gerektiğini vurguladılar.

GÜNLÜK VAKA SAYISI 10 KAT ARTTI!

Karaman Milletvekilleri Recep Şeker ve Selman Oğuzhan Eser'den alınan bilgilere göre;

Corona sürecinin başından bu yana Karaman'da görülen vaka sayıları günlük 0-1-2 kişi olurken bu rakam bayram sonundan itibarek giderek yükselerek 12'ye kadar yükseldi. Milletvekilleri; "Bayram sonu kaldırılan bazı tedbirlerle birlikte günlük vaka  sayısı hızla artıyor. 12 vakaya kadar çıktı. Karaman'da bu güne kadar toplam 8 vakamız hayatını kaybetti. Dışardan gelenler hariç 8 vatandaşımızı yitirdik. Mart ayının başından bu yana bu süreci iyi yürüttüğümüzü söyleyebiliriz. Sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyoruz.

BÖYLE GİDERSE HASTANE YETERSİZ KALABİLİR

Korona tedbirleri ile yaşamaya alışmamız lazım. Tedbirlerin kaldırılması coronanın tamamen bittiği anlamına gelmez. Bir kişiyle başlayıp binlerce kişiye bulaşabilir. Bu şekilde giderse yani günlük 10 hastaya korona teşhisi konulursa on günde hastanemiz yetersiz hale gelebilir. Çünkü korona hastalarını bir odaya bir kişi kalacak şekilde yerleştiriyoruz. Bu da kapasitemizi yarıya düşürüyor." denildi.

KARAMAN'A 3 MÜJDE

Karaman Milletvekili Dr. Recep Şeker korona ile ilgili açıklamalarının ardından bir de müjde verdi. Karaman sağlık alanında yeni açılımlar yapıyor. Şaker açıklamasında corona nedeni ile eksikliği hissedilen ventilatör ve monitör eksiklerinin tamamlanacağını ayrıca TIP fakültesi öğrencilerinin Karaman'da eğitilmesinin önünün açıldığını ifade ederek hocaların poliklinik de yapacakalrını duyurdu. Öte yandan Ova köylerinden gelen talepler üzerine Akçaşehire kurulacak 112 istasyonu sayesinde bölgede oluşan vakalara daha hızlı erişim sağlanacağı müjdesini de veren Şeker şu ifadeleri kullandı;

YENİ CİHAZLA GELİYOR

İlimizde Coronovirüs vakalarının artması sebebiyle Ventilatör ve Monitör ihtiyacı hasıl olmuştu. Sağlık Bakanlığımız 8 adet Ventilatörü ve 11 adet Monitörü gönderiyor. Sayın Sağlık Bakanımıza, Bakan Yardımcımıza,Kamu Hastaneleri Genel Müdürümüz ve Bürokratlarına şükranlarımı sunarım.A llah Devletimize zeval vermesin.

PROFESÖRLER POLİKLİNİK YAPACAK

Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürümüz ile Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversite Rektörümüz arasında, Karaman Devlet Hastanesinin Karamanoğlu Mehmet Bey Tıp Fakültesi ile ortak kullanım protokolü imzalandı.Tıp Fakültemizde Profesör, Doçent düzeyinde akademisyenlerimiz göreve başlayıp ilimizde hem Tıp Fakültesi öğrencilerimizi yetiştirecek, hemde Karaman Halkımızın Hastalıklarına şifa olacak inşallah. Hayırlı olsun.

AKÇAŞEHİR'E 112 İSTASYONU

Milletvekilimiz Selman Oğuzhan Eser Beyle beraber,Akçaşehir Beldemizin Karamana uzaklığı, etrafındaki köylerin çokluğu, yazın il dışından gelen tarım işçilerinin fazlalığı gibi sebeplerle 112 istasyon ihtiyacını ilettiğimiz Sağlık Bakanlığından onay çıktı. Akçaşehirimize 112 istasyonu kuruyoruz.Sayın Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca'ya,Bakan Yardımcımız Şuayip Birinci'ye,Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürümüz Semih Korkut'a ve Bürokratlarımıza teşekkür ederim.

05 Haz 2020 - 19:54 - Gündem

Son bir ayda karamandan.com sitesinde 1.153.899 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Karamandan.com Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Karamandan.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Karamandan.com editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Karamandan.com değil haberi geçen ajanstır.


Şehir Markaları

Karamandan.com, Karaman ile özdeşleşen markaları ağırlıyor.

+90 (532) 765 24 01
Reklam bilgi