Ünver, Karaman Hızlı Tren Hattının Akıbetini Sordu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karaman Milletvekili Av.

Ünver, Karaman Hızlı Tren Hattının Akıbetini Sordu
Ünver, Karaman Hızlı Tren Hattının Akıbetini Sordu
Video için play'e tıklayın

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karaman Milletvekili Av. İsmail Atakan Ünver, TBMM Genel Kurulu’nda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına ait bütçe görüşmelerinde, Bakan Mehmet Cahit Turhan’a Karaman-Konya hızlı tren hattını sordu.

CHP Milletvekili Av. İsmail Atakan Ünver, Karaman ile Konya arasındaki hızlı tren çalışmasının, Aralık 2014’te Valilik tarafından, yıl sonunda bitirileceği söylenerek başladığını hatırlatan Ünver; “Bunun üzerine, Ocak 2016'da AKP'li Karaman Belediye Başkanı sona gelindiğini, Ağustos 2016'da TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın gelecek yıl açılacağını söyledi, açılmadı. Ekim 2017'de Başbakan Binalı Yıldırım ‘Önümüzdeki yıl’, Mart 2018'de Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan ‘Bu yıl sonunda’, en sonunda da Haziran 2018'de Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘Bu yıl sonu açılacak.’ dedi. Yine açılmadı.” diye konuştu.

Vaat edilenin aksine Karaman-Konya Hızlı Tren hattının bir türlü bitirilemediğini söyleyen CHP’li Ünver, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’a; “Karaman-Konya hızlı tren hattı ne zaman açılacak?” diye sordu. Karaman- Konya Hızlı Tren hattının bir an önce açılıp Karamanlı hemşehrilerinin karda, kışta otobüs çilesinden kurtarılmasını isteyen Ünver; “Eğer Ankara-Konya YHT gibi teknik eksikliklerle seçim öncesi açıp şov yapacaksanız ve canlarımızı şovunuza kurban edeceksiniz de hiç açmayın.” dedi.

Öte yandan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na ait bütçe görüşmelerinin sonunda, muhalefet milletvekillerinin eleştirilerini ve sorularını yanıtlayan Bakan Turhan; İsmail Atakan Ünver’in Karaman-Konya Hızlı Tren hattının akıbetine yönelik sorusunu yanıtsız bıraktı. Bakan Turhan’ın hızlı tren hattının ne durumda olduğu veya ne zaman bitirileceği yönünde herhangi bir bilgi paylaşmaması üzerine Karaman Milletvekili Ünver yaptığı değerlendirmede; “Yıllardır sürüncemede kalan Karaman-Konya hızlı tren hattının bitirileceği tarih açısından hemşehrilerimize bakanın ağzından bir müjde almak için sorduğumuz soru cevapsız bırakılmıştır. Bu da, iktidarın bu hattın ne zaman bitirileceği yönünde kafasında bir tarih olmadığı fikrini uyandırmıştır. İnşallah bir gün hızlı tren Karaman’a gelir. Umarım 2014’ten bu yana her seçimde, afişlerde ve billboardlarda hızlı trenin reklamını yapan iktidar partisine mensup siyasilerin göremediğini, bundan sonra görev alan veya alacak siyasiler görür.” dedi.

17 Ara 2018 - 12:38 - Gündem

Son bir ayda karamandan.com sitesinde 1.137.288 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Karamandan.com Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Karamandan.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Karamandan.com editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Karamandan.com değil haberi geçen ajanstır.


Şehir Markaları

Karamandan.com, Karaman ile özdeşleşen markaları ağırlıyor.

+90 (532) 765 24 01
Reklam bilgi