Şeker'den Hz. Mevlana'nın 744. Vuslat Yıldönümü Mesajı

ŞEKER; “HZ.

ŞEKER; “HZ. MEVLANA SEVGİNİN, BARIŞIN, KARDEŞLİĞİN VEHOŞGÖRÜNÜN SEMBOLÜDÜR”

AK Parti Karaman Milletvekili Dr. Recep ŞEKER, Hz. Mevlana’nın 744. Vuslat Yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. ŞEKER mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Sevginin, barışın, kardeşliğin ve hoşgörünün sembolü Anadolu’nun önemli manevi mimarlarından Hz. Mevlana, 13. yüzyıldan günümüze hiç eskimeyen hayat felsefesi ile bütün dünyayı aydınlatmaya devam etmektedir.

Hz. Mevlana’nın sevgi ve aşk felsefesi, yaşadığı günden bugüne, yalnız Türk halkının değil, bütün dünya insanlarının ilgi odağı olmaya devam etmektedir.

“Gel... Gel, ne olursan ol, yine gel! İster kâfir, ister Mecusi, ister puta tapan ol, yine gel! Bizim dergâhımız ümitsizlik dergâhı değildir. Yüz kere tövbeni bozmuş olsan da yine gel..” diyerek her dilden, her renkten ve her dinden tüm insanları kimseyi ötekileştirmeden kucaklayarak hakikate ve doğruya davet etmiştir.

“Cömertlik ve yardım etme konusunda akarsu gibi ol, şefkat ve merhamette güneş gibi ol, başkalarının kusurunu örtmede gece gibi ol, hiddet ve asabiyette ölü gibi ol, tevazu ve alçak gönüllükte toprak gibi ol, hoşgörülülükte deniz gibi ol, ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol” hayati öğütleri ile tüm insanlığı dürüstlüğe doğruluğa, hoşgörüye, sevgiye, barışa ve kardeşliğe çağırmıştır.

Yine Hz. Mevlana; “Size, gizlide ve açıkta Allah’tan korkmayı, az yemeyi, az uyumayı, az konuşmayı, isyan ve günahları terk etmeyi, oruç tutmayı, namaza devam etmeyi, sürekli olarak şehveti terk etmeyi, bütün yaratıklardan gelen cefaya tahammüllü olmayı, aptal ve cahillerle oturmamayı, güzel davranışlı ve olgun kişilerle birlikte bulunmayı vasiyet ediyorum. İnsanların en hayırlısı, insanlara yararı olandır. Sözün en hayırlısı, az ve anlaşılır olanıdır.” sözleri ve tarihi vasiyeti ile de tüm insanlığın yolunu aydınlatmaktadır.

“Ben Kur’an'ın sadık bir kölesiyim, Hz. Muhammed'in ayağının tozuyum.” buyuran Hz. Mevlana; herkesin bir olduğunu, herkesin Yüce Allah’ın (C.C) kulu olduğunu, dini, dili, ırkı, rengi ne olursa olsun tüm insanları hidayet yoluna İslam’a davet ederek tüm dünya insanının kalbinde düşünceleriyle ve öğütleriyle önemli bir yer edinmiştir.

Hz. Mevlana, Konya’ya gitmeden önce Karaman ilimizde 7 yıl yaşayarak ve yine annesi Mümine Hatun’un Karaman’da metfun bulunması ile ilimizi şereflendirmişlerdir.

Bu duygu ve düşünceler ile Hz. Mevlana’yı sevgi, hürmet ve rahmetle yâd ediyor, 744. vuslat yıldönümünün birlik, beraberlik ve kardeşliğimize, sevgi ve hoşgörüye, dünyada savaşların son bulup barışın tesisine ve mazlumların kurtuluşuna vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.” dedi.

18 Ara 2017 - 09:15 - Gündem

Son bir ayda karamandan.com sitesinde 1.137.288 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Karamandan.com Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Karamandan.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Karamandan.com editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Karamandan.com değil haberi geçen ajanstır.


Şehir Markaları

Karamandan.com, Karaman ile özdeşleşen markaları ağırlıyor.

+90 (532) 765 24 01
Reklam bilgi