Mısır tarlasında hasat yapıyorlardı...

Mısır tarlasında hasat yapan çiftçinin kullandığı biçerdöverin ön kısmı, aniden oluşan 2 metre çapına, 8 metre derinliğindeki obruğun içinde kaldı.

Mısır tarlasında hasat yapıyorlardı...
Mısır tarlasında hasat yapıyorlardı...
+5
Haber albümü için resme tıklayın

Mısır tarlasında hasat yapan çiftçinin kullandığı biçerdöverin ön kısmı, aniden oluşan 2 metre çapına, 8 metre derinliğindeki obruğun içinde kaldı.

Karapınar İlçesine bağlı 8 kilometre mesafedeki, sık sık oluşan obruklarla gündeme gelen Karakuyu Mevkisi'nde, mısır hasadı yapıldığı sırada yaklaşık 2 metre çapında, 8 metre derinliğinde obruk meydana geldi. Sağ ön tekeri obruğun içinde kalan biçerdöver, yaklaşık 3 saat süren çalışmanın ardından, vinç ve kurtarma aracı ile çıkarıldı.

Biçerdöverin operatörü Bünyamin Alişan, gazetecilere yaptığı açıklamada, olayın tarlada çalışmaya başladıktan yaklaşık 1 saat sonra gerçekleştiğini söyledi. Hasat yaptığı sırada aniden obruk oluştuğunu ifade eden Alişan, şöyle devam etti:

"Biçerdöver ile mısır hasadı yaparken aniden obruk oluştu. Tarla çökmeye başlayınca önce şaşırdım. Beni izleyen tarla sahibi bağırarak ikaz edince hemen araçtan indim. Her şey normaldi, aniden oluştu.

İlk defa başıma böyle bir olay geldi. Artık burada mısır hasadı yapmayacağım. Bize bir şey olmadı, buna şükür. Yıllardır Karapınar'da bu işi yapıyorum. Bu bölgede sık sık obruk oluştuğunu biliyordum ama ilk defa yaşadım. Gerçekten korkunç ve tedirginlik yaratan bir durum."

"Can kaybı olmamasına seviniyoruz"

Tarla sahibi Ömer İvriz ise mısır hasadı yapılırken biçerdöverin yanında olduğunu anlattı.

Biçerdöverin ön tekerinin aniden çukura düştüğünü dile getiren İvriz, "Tarlada mısır hasadı sırasında aniden obruk oluştu. Biçerdöver izlerken oluşan manzara karşısında hayrete düştüm ve o an büyük korku yaşadık. Biçerdöver operatörüne 'Atla, kaç.' dedim. O da hemen aracı terk etti. Bölgede sürekli obruk oluşuyor. Can kaybı olmamasına seviniyoruz." dedi.

19 Eyl 2018 - 18:05 - Gündem

Son bir ayda karamandan.com sitesinde 1.139.632 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Karamandan.com Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Karamandan.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Karamandan.com editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Karamandan.com değil haberi geçen ajanstır.


Şehir Markaları

Karamandan.com, Karaman ile özdeşleşen markaları ağırlıyor.

+90 (532) 765 24 01
Reklam bilgi