Kime taviz verilmeyecek?

Esnafa silah çeken polis haberleri ile ilgili Karaman Valiliği'nden açıklama geldi.

Esnafa silah çeken polis haberleri ile ilgili Karaman Valiliği'nden açıklama geldi.

“Polisin vatandaşa silah çekmesine değil” “olayın haber yapılmasının” polis-halk ilişkisini olumsuz etkilediği vurgulanan açıklamada tavizsiz kanuni işlemin yapılacağı ifade edildi.

Karaman valiliğinden yazılı olarak yapılan açıklamada:

“03 Şubat 2018 günü yerel ve ulusal bazı haber kaynaklarında “Polis Garsonu tokatladı, esnafın başına silah dayadı” vb. başlıklar altında yayınlanan haberle ilgili olarak;

Birisi Diyarbakır Emniyet Müdürlüğünde, diğeri Konya İl Emniyet Müdürlüğünde görevli 2 emniyet mensubu izinlerini geçirmek için Karaman İlinde bulundukları esnada, 30 Ocak 2018 günü saat 24.00 sıralarında, İlimiz Merkezinde bulunan bir işyerinde yemek yedikleri esnada işletme sahibi ve çalışanları ile yemek servisi konusunda meydana gelen istenmeyen olaylarla ilgili tartışmanın işyeri ve kısa süre sonra işyeri dışında devam eden olay esnasında emniyet mensuplarından birisi tarafından havaya 2 el ateş edildiği bilgisi edinilmiştir.

Alınan ihbar doğrultusunda olay yerine intikal eden ekiplerimiz tarafından olaya derhal müdahale edilerek,  tarafların polis merkezi amirliğimize intikalleri sağlanmış, Cumhuriyet Savcımızın talimatları doğrultusunda adli işlem yapılmış, ayrıca konunun idari yönden soruşturulması için müfettiş talebinde bulunulmuştur.

Emniyet Teşkilatı olarak son derece önem verdiğimiz, Polis-Halk ilişkilerini olumsuz etkileyecek, halkımızın bize olan güvenini zedeleyecek her türlü durum hem adli, hem idari yönden titiz bir şekilde değerlendirilerek, ilgililer hakkında kanuni gereği tavizsiz bir şekilde yerine getirilmekte olup, söz konusu olayla ilgili süreç de aynı hassasiyetle takip edilmektedir” denildi.

ŞİMDİ SAYIN VALİYE SORUYORUZ!

1- BU METNİ KİM HAZIRLADI?
2- BİR POLİS MEMURUNUN VATANDAŞIN KAFASINA SİLAH DAYADIĞI, VATANDAŞI TOKATLADIĞI, MAFYA GİBİ SOKAKTA ATEŞ AÇTIĞI OLAYI NEDEN SADECE “İSTENMEYEN TARTIŞMA- ŞEKLİNDE DEĞERLENDİRDİNİZ?
3- HALKI TEHDİT EDEN POLİSİ NEDEN KINAMADINIZ?
4- NEDEN YAŞANAN OLAYLA İLGİLİ DEĞİL DE YAPILAN HABERLERLE İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTINIZ?
5- YAPILAN HABERLER YALAN MIYDI, YANLIŞ MIYDI?
6- VATANDAŞA SİLAH ÇEKİP EŞKIYALIK YAPAN POLİSİN NEDEN GÖZALTINDA OLMADIĞINA DEĞİNMEDİNİZ?
7- BU OLAYI POLİS DEĞİL DE SİVİL VATANDAŞ YAPSAYDI TAVRINIZ AYNI MI OLURDU?
8- POLİS KARAKOLDA NEDEN EŞKİYALIK YAPTIĞI KONUSUNDA NASIL İFADE VERDİ?
9- OLAYA KONU POLİS ÇIKIP ÖZÜR DİLEYECEĞİ YERDE GAZETECİLERİ YALAN HABER YAPMAKLA - DAVA ETMEKLE TEHDİT EDERKEN KİMDEN YANA OLACAKSINIZ?
10- GAZETECİLERE BU HABERİ DEĞERLENDİRDİKLERİ İÇİN NEDEN ADLİ İŞLEM BAŞLATACAKSINIZ?
11- AYLARDIR KARAMAN’DA GAZETECİLERE UYGULANAN PSİKOLOJİK BASKI NE ZAMAN SONA ERECEK?
12- KARAMAN’DA ÇOIĞALAN ASAYİŞ OLAYLARININ HABER YAPILMASINA KİMLER KARŞI ÇIKIYOR?
13- BU YAPTIĞINIZ AÇIKLAMA: “OLAYI KINIYOR KİM OLURSA OLSUN HALKA KORKU SALAMAZ DEVLET GEREĞİNİ YAPACAKTIR” DENİLSE DAHA İYİ OLMAZ MIYDI?
14- GAZETECİ CEMİYETLERİ DAHA NE KADAR SUSMAYA DEVAM EDECEK?

Yeni soru(n)ların çıkmaması için Sayın Vali Fahri Meral’in bu sorulara cevap vermesini bekliyoruz.

Öte yandan Karaman valiliğinden yapılan açıklamaya üzerine İnternet Medyası ve Yazarları Derneği Başkanı (İNTERMED) Mustafa Kurşun da tepki gösterdi. Kurşun açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

POLİS İLE HALKIN ARASINI AÇAN HABERLERE KONU OLAN POLİSLERİN KENDİSİDİR.

03 Şubat 2018 Gecesi bir kokoreççide yaşanan ve faillerinin polis olduğu anlaşılan olayın ardından Karaman Valiliği bir açıklama yaparak  “Emniyet Teşkilatı olarak son derece önem verdiğimiz, Polis-Halk ilişkilerini olumsuz etkileyecek, halkımızın bize olan güvenini zedeleyecek her türlü durum hem adli, hem idari yönden titiz bir şekilde değerlendirilerek, ilgililer hakkında kanuni gereği tavizsiz bir şekilde yerine getirilmekte olup, söz konusu olayla ilgili süreç de aynı hassasiyetle takip edilmektedir.” demiştir.

Kamu yöneticileri basın mensuplarına yargıyı İşaret ederek aba altından sopa göstermek olarak algılanacak açıklamalardan kaçınmalıdırlar. Yukarıda ki ifade “ilgililer hakkında kanuni gereği tavizsiz bir şekilde yerine getirilmekte olup, söz konusu olayla ilgili süreç de aynı hassasiyetle takip edilmektedir.” ” cümlesi haberi yapan basın mensupları için mi  yoksa fiili işleyen polisler için mi kullanılmıştır anlaşılamamaktadır. Açıklama basın mensuplarımızı huzursuz etmiştir.

Basın mensuplarımız konuyu ilk kez bir internet haber sitesinde gündeme taşıyarak konunun soruşturulması için kamu görevini yerine getirmiştir. Basının kamu huzuruna katkısı açıkça anlaşılmaktadır. Haberi gündeme taşıyan ve bu sayede konunun soruşturulmasına zemin hazırlayan basın mensubu arkadaşlarımızı tebrik eder, aynı hassasiyet ile çalışmalarını temenni ederim.” dedi.

03 Şub 2018 - 20:32 - Gündem

Son bir ayda karamandan.com sitesinde 1.139.632 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Karamandan.com Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Karamandan.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Karamandan.com editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Karamandan.com değil haberi geçen ajanstır.


Şehir Markaları

Karamandan.com, Karaman ile özdeşleşen markaları ağırlıyor.

+90 (532) 765 24 01
Reklam bilgi