Karaman'dan Elazığ'a yardım tırı yola çıkıyor

Her şey Karamanlı tırcının "Elazığ'a yardım çıkarsa ben ücretsiz götürürüm" çağrısına Adem Küçükyarma'nın "Biz varız" yorumu ile başladı.

Karaman'dan Elazığ'a yardım tırı yola çıkıyor
Karaman'dan Elazığ'a yardım tırı yola çıkıyor
+2
Haber albümü için resme tıklayın

Her şey Karamanlı tırcının "Elazığ'a yardım çıkarsa ben ücretsiz götürürüm" çağrısına Adem Küçükyarma'nın "Biz varız" yorumu ile başladı.

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin en az kayıpla atlatılması ve vatandaşların can güvenliğinin sağlanması için ilgili kurumlar ve gönüllü kuruluşlar tüm tedbirleri aldı ve çalışmalar devam ediyor.

Haberin duyulmasıyla Karamanlı tırcı Ahmet Güngörer'in sosyal medyadan yaptığı "Elazığ'a yardım çıkarsa ben ücretsiz götürürüm" çağrısına Türk Kızılay Derneği Karaman Şube Başkanı Adem Küçükyarma'dan gelen "Biz varız" yorumu ile başlayan çalışmalar neticesinde hemen bu gece yardım TIR'ı Karaman'dan yola çıkıyor.

Gece yarısına doğru harekete geçen Türk Kızılay Derneği Karaman Şubesi içerisinde gıda ve çeşitli ihtiyaç malzemelerinin bulunduğu tırı Elazığ'a yolluyor.

Önce tırcı kardeşimiz Ahmet Göngörer' sonra yardım tırını doldurmamızda destek veren yardımsever firmalarımıza teşekkür ediyorum. Kızılay Genel Merkezi sabahı beklemeyin dediği için gece de olsa çalışma yaparak Karaman yardım tırını yollayacağız"dedi.

İç Anadolu'dan Elazığ'a sağlık ve arama kurtarma ekipleri gönderildi

Kırşehir, Kırıkkale, Sivas, Niğde, Nevşehir, Yozgat ve Kayseri'den, 6,8 büyüklüğündeki deprem nedeniyle Elazığ'a UMKE, AFAD, itfaiye ve sağlık ekipleri ile iş makineleri gönderildi.

Kırşehir Sağlık Müdürü Opr. Dr. Ali Bulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 19 personelden oluşan 3 ambulans ve 2 UMKE'nin Elazığ’a sevk edildiğini belirtti.

Niğde Sağlık Müdürlüğü de bölgeden gelen talep doğrultusunda 7 kişiden oluşan UMKE ve 112 Acil Servis ekibini bölgeye gönderdi.

Sivas'tan ise 20 kişiden oluşan 112 Acil Servis, UMKE ve AFAD ekibi bölgeye hareket etti. Ayrıca bölgeye seyyar sağlık çadırı da sevk edildi.

Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri de talepler doğrultusunda 1 ambulans ile 11 kişiden oluşan 2 UMKE'nin bölgeye gönderildiğini kaydetti.

- İnşaat mühendisi ve teknikerlerden oluşan 20 kişilik ekip gönderildi

Yozgat Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü yetkilileri, talep doğrultusunda inşaat mühendisi ve teknikerlerden oluşan 20 kişilik ekibi Elazığ'a sevk ettiklerini bildirdi.

Kayseri'de ise Büyükşehir Belediyesi 2 iş makinesi ve 4 personel, itfaiye 3 araç ile 8 personel, AFAD 2 araç ile 12 personel, İl Sağlık Müdürlüğü 3 ambulans ile 9 personel, sivil toplum kuruluşları da 3 araç ile 8 personeli bölgeye gönderdi. Ayrıca 20'nin üzerinde UMKE ekibi de bölgedeki arama kurtarma çalışmalarına destek vermek için yola çıktı.

Kırıkkale Sağlık Müdürlüğü, Elazığ'daki deprem bölgesinde görev yapmak üzere 2 ambulans, UMKE aracı ile 11 personel görevlendirdi.

25 Oca 2020 - 01:21 - Gündem

Son bir ayda karamandan.com sitesinde 1.139.632 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Karamandan.com Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Karamandan.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Karamandan.com editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Karamandan.com değil haberi geçen ajanstır.


Şehir Markaları

Karamandan.com, Karaman ile özdeşleşen markaları ağırlıyor.

+90 (532) 765 24 01
Reklam bilgi