Karaman'da korona virüs tedbirleri denetlendi

Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık, Karaman'da korona virüs tedbirleri denetimi yaparken, "Karaman için Covid-19 güvenlik logosunu almaya talibiz.

Karaman'da korona virüs tedbirleri denetlendi
Karaman'da korona virüs tedbirleri denetlendi
+4
Video için play'e tıklayın

Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık, Karaman'da korona virüs tedbirleri denetimi yaparken, "Karaman için Covid-19 güvenlik logosunu almaya talibiz." dedi.

İçişleri Bakanlığının valiliklere gönderdiği "Korona virüs Denetimleri" konulu genelge kapsamında Karaman genelinde pazar yerleri, iş yerleri, marketler, toplu taşıma araçları, alışveriş alanları, lokantalar, kafeteryalar ve taksilerde denetimler yapılıyor.

1.İstasyon Caddesindeki denetime Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık, Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, polis ve zabıta ekiplerinden oluşan denetim komisyonları katıldı. Vali Işık ve Başkan Kalaycı, işletmeleri denetleyerek, vatandaşlara maske, sosyal mesafe ve hijyen kuralları hatırlatıldı.

Denetimler sonunda gazetecilere açıklamada bulunan Vali Işık, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun talimatı ile Türkiye genelinde Covid-19'a karşı bir denetim başlatıldığını hatırlattı.

Karaman'daki iş yerlerini denetlediklerini ifade eden Işık, şunları kaydetti:

“Bizim buradaki temel hedefimiz aynı il tabelamızda olduğu gibi nasıl nüfus yazıyorsa günün birinde Covid-19 vakası sıfır yazmak için elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Karaman güvenli kent. Güvenlikte gerçekten öyleyiz ama Covid-19'da da güvenlik logosunu almaya talibiz. Bunun için bütün birim amirlerimizle birlikte gece gündüz demeden çalışacağız. Bu konuda halkımızın maske konusuna özellikle dikkat ettiğini gördüm. Denetlediğimiz işyerlerinde kurallara uygunluğu bizzat gözlemledik. Artan vaka sayısını en aza düşürmek için elimizden gelen özeni bundan sonra da göstermeye tüm gücümüzle devam etmemizi önemle istirham ediyorum.”

Karaman'da vaka sayılarının bayramdan sonra arttığını da dile getiren Işık, “Bu konuda net bir sayı veremeyeceğim. Ancak sayıları takip ediyoruz. Bu sayıların ve artışın nerden kaynaklandığı bulabilmek içinde çaba gösteriyoruz. Özellikle kuruyemiş, dondurma ve sigara maske kullanımını engelleyen üç temel faktör. Akşam herkes dışarıya çıkıyor İsmet Paşa Caddesi ve civarında sigara içiyor çekirdek çitliyor bu nedenle de etrafa tükürük atıyor. Biz bunları önleyebilmek için bunları yasakladık” diye konuştu.

Belediye Başkanı Savaş Kalaycı’da belediye olarak denetimlerle ilgili çalışmaların aralıksız devam ettiğini belirterek, “İşletmeler gerekli önlemleri almışlar. Halkımız maske kuralına dikkat ediyorlar. belediye olarak kentin her yerini dezenfekte ediyoruz. Belediyemiz tüm herkese maske dağıtımı yapıyoruz. Pazarlarımızda denetimlerimizi sürdürüyoruz” dedi.

06 Ağu 2020 - 17:36 - Gündem

Son bir ayda karamandan.com sitesinde 1.139.632 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Karamandan.com Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Karamandan.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Karamandan.com editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Karamandan.com değil haberi geçen ajanstır.


Şehir Markaları

Karamandan.com, Karaman ile özdeşleşen markaları ağırlıyor.

+90 (532) 765 24 01
Reklam bilgi