Karaman'da ilk kez görüldü: tarlada göçük

Özelikle Karapınar'da sıkça görülen göçük Karaman'da ilk kez bir pancar tarlasında görüldü.

Karaman'da ilk kez görüldü: tarlada göçük
Karaman'da ilk kez görüldü: tarlada göçük
+3
Haber albümü için resme tıklayın

Özelikle Karapınar'da sıkça görülen göçük Karaman'da ilk kez bir pancar tarlasında görüldü. 

Karaman Sudurağı Kasabası Burunağıl mevkiinde Soykat'ların pancar tarlasında görülen göçük 10 metre çapında ve 15 metre derinliğinde.

Sabah tarlaya gelen Ali Soykat ve kardeşleri gece oluşan obruğu görünce gözlerine inanamadılar. Bu bölgede ilk kez böyle bir şey gördüklerini ifade eden Soykat'lar ne yapacaklarını bilemediler.

Yeraltı suyunun, karbondioksitle birleşiminden oluşan karbonik asitin, zamanla kireç taşının yoğun olduğu toprakları çözerek yerin altında mağara oluşturması ve bir süre sonra mağaranın üzerindeki toprağın çökmesiyle oluşan huni biçimindeki dev çukura, ‘obruk’ deniyor. Karaman bölgesinde çok fazla görülmesede Konya’nın Karapınar İlçesi, ‘obruk’ların göbeğinde yer alıyor. Halk bu tehlikeyle iç içe yaşıyor. Obruklar köylerde evleri, tarlaları ve yolları saniyeler içinde yutmaya devam ediyor.

15 Haz 2018 - 09:05 - Gündem

Son bir ayda karamandan.com sitesinde 1.185.003 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Karamandan.com Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Karamandan.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Karamandan.com editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Karamandan.com değil haberi geçen ajanstır.


Şehir Markaları

Karamandan.com, Karaman ile özdeşleşen markaları ağırlıyor.

+90 (532) 765 24 01
Reklam bilgi