Karaman'da Trafik Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

2019 Yılı ilk aylık dönemi kapsayan “Trafik Değerlendirme Toplantısı” Vali Fahri Meral başkanlığında gerçekleştirildi.

Karaman'da Trafik Değerlendirme Toplantısı Yapıldı
Karaman'da Trafik Değerlendirme Toplantısı Yapıldı
Haber albümü için resme tıklayın

2019 Yılı ilk aylık dönemi kapsayan “Trafik Değerlendirme Toplantısı” Vali Fahri Meral başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantıda; Trafik Güvenliği Uygulama Politika Belgesi doğrultusunda İçişleri Bakanlığının hedeflerine ulaşılması ve trafik kazaları ile sonucundaki ölüm ve yaralanmaların azaltılması amacıyla yürütülen eylem planları, trafik denetimlerinin arttırılması, ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarının azaltılması, trafik kazaları ve can kayıplarına neden olan seyir halinde cep telefonuyla görüşme, hız ve emniyet kemeri denetimlerinin etkinliğinin arttırılması, yoğunluğun fazla olduğu şehirlerarası denetim noktalarında “Yaşam İçin Kısa Bir Mola” sloganıyla “Yaşam Tünelinin” oluşturulması kampanyalar ve alınan trafik tedbirlerinin ilimiz genelinde fayda analizinin yapılarak gelinen durumun ve alınması gereken ilave tedbirlerin değerlendirilmesi yapıldı.

Toplantının devamında, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığının 2019 yılı ilk altı aylık faaliyetleri değerlendirilmiştir.

2019 yılı için alınan trafik tedbirlerinde bu yılın ilk 6 ayında bir önceki yıla göre ölümlü ve yaralanmalı trafik kazaları %27 yaralı sayısı %21 düşmüştür. Trafik kazalarını ve trafik ihlallerini en aza indirmek için tüm kolluk birimlerinin seferber edilmesiyle birlikte Karaman genelinde; emniyet kemeri, seyir halinde cep telefonu ile görüşme, tehlikeli makas atma konularından denetlemeler yapılmaktadır.

İçişleri Bakanlığı tarafından “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” sloganıyla 2019 yılı “Yaya Öncelikli Trafik Yılı” olarak ilan edilmiş ve ülke genelinde farkındalık faaliyetleri kapsamında etkinlikler devam etmektedir.

6 Şubat 2019 tarihinde tüm illerimizde eş zamanlı olarak devletin tüm unsurları ile farkındalık eyleminde olduğunu göstermek amacıyla; Karaman genelinde aynı anda 44 farkı noktada 295 personelin katılımı ile eğitim ve bilgilendirme çalışması yapılmıştır. Yaya öncelikli trafik olgusunu artırmak için görevli trafik personelleri tarafından bilgilendirme faaliyetleri kapsamında 1938 araç sürücüsü ve 8464 yayaya eğitim vermiştir. Ayrıca hazırlanan afiş, broşür ve billboardlarla bilgilendirme faaliyetlerine devam edilmektedir.

Trafik güvenliği konusunda bilinçlendirilmesi amacıyla denetim faaliyetlerinin yanında çocuklara yönelik bilgilendirmeler kapsamında; “Karnemi dolduruyorum Trafiğe Güvenli Çıkıyorum” sloganıyla “Dikkat Sizden Karne Bizden” kampanyası ile “Trafik Karnem” isimli yarışma düzenlenmiştir. Trafik Dedektifleri Projesi kapsamında Karaman genelinde ilk ve ortaöğretim okullarında 5 bin 241 öğrenciye eğitim verilerek, öğrencilere Trafik Dedektifi Kartı dağıtılmış olup kampanyalar devam etmektedir.

04 Haziran 2019 tarihinde idrak edilen Ramazan Bayramında, Karaman Bölge Trafik Şube Müdürlüğü karşısına “ Yaşam İçin Kısa Bir Mola ” sloganıyla “Yaşam Tüneli ” kurulmuştur. Özellikle uzun yol yapan sürücülere kısa mola eşliğinde eğitim verilmektedir.

Toplantının sonunda değerlendirmede bulunan Vali Fahri Meral, “Bakanlığımızca trafik kazalarından kaynaklı ölüm vakalarının yüzde elli oranında azaltılmasına yönelik “Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı 2011- 2020” hazırlanmış olup, trafik kazalarının en aza indirilmesi için kısa vadede yapılacaklar ile ilgili bir sistem yaklaşımı geliştirilerek “Trafik Güvenliği Uygulama Politika Belgesi” uygulanmaya konulmuştur” dedi.

Sürücü kusurlarının trafik kazalarında en önemli etken olduğunu ifade eden Vali Meral, ilimizde yıl boyu trafik denetim ve uygulamaları ile devam eden proje ve kampanyalara değerli Karamanlı hemşerilerimizin desteklerini bekliyoruz” dedi.

Trafik Değerlendirme Toplantısına; Vali Meral, Vali Yardımcısı İsmail Hakkı Çınarsoy, İl Emniyet Müdürü Fikret Bayraktar, İl Jandarma Komutanı İsmail Şahin, ilgili kurum müdürleri ve ilgili personelleri katıldı.

17 Tem 2019 - 19:03 - Gündem

Son bir ayda karamandan.com sitesinde 1.137.288 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Karamandan.com Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Karamandan.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Karamandan.com editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Karamandan.com değil haberi geçen ajanstır.


Şehir Markaları

Karamandan.com, Karaman ile özdeşleşen markaları ağırlıyor.

+90 (532) 765 24 01
Reklam bilgi