Karaman Rezerv Yatırım Alanları Belirlenecek

Karaman Rezerv Yatırım Alanlarının Belirlenmesine Yönelik Başlangıç Toplantısı Gerçekleştirildi.

Karaman Rezerv Yatırım Alanları Belirlenecek
Karaman Rezerv Yatırım Alanları Belirlenecek
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Karaman Rezerv Yatırım Alanlarının Belirlenmesine Yönelik Başlangıç Toplantısı Gerçekleştirildi.

Ülkemizin sanayi stratejisi doğrultusunda 30.10.2018 tarihinde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında sanayi yatırımlarının yönlendirileceği hazine arazilerinin tespit edilerek uygun rezerv yatırım alanlarının belirlenmesi kararlaştırılmıştır.
 
Bu kapsamda Mevlana Kalkınma Ajansı Karaman Yatırım Destek Ofisinin saha çalışması, İl Yatırım Destek ve Tanıtım Strateji Belgesi ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının takdiri doğrultusunda hazine arazilerinden sanayi alanlarının belirlenmesine yönelik yapılan çalışmada Pilot 7 İlden birisi de Karaman olmuştur. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından illerde bu çalışmaların Kalkınma Ajansları ve Yatırım Destek Ofisleri koordinasyonunda yürütülmesi belirlenmiştir.
 
Söz konusu yatırım alanlarının belirlenmesine yönelik olarak gerçekleştirilen ve Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirilen başlangıç toplantısına; Vali Fahri Meral, Karaman Milletvekili Recep Şeker, Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, MEVKA Genel Sekreter Vekili Savaş Ülger, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
 
MEVKA Genel Sekreter Vekili Savaş Ülger, toplantının niteliği, amaç ve gündemi konusunda katılımcıları bilgilendirdikten sonra Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından gelen uzmanlar tarafından yatırım alanları çalışması ile mevzuat ve süreç hakkında bilgilendirme sunumu gerçekleştirmiştir.
 
Toplantının devamında MEVKA Karaman Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Doğan Ali Onuralp tarafından, Karaman’da yatırım alanlarının mevcut durumu, MEVKA tarafından yapılacak olan “Yer Seçim Etüt Raporu”nun içeriği ve kurumlardan beklentiler ve potansiyel yatırım alanlarına yönelik bilgilendirme sunumu yapıldı. 
 
Görüş ve önerilerin ardından toplantı sona erdi.

12 Eyl 2019 - 18:20 - Gündem

Son bir ayda karamandan.com sitesinde 1.185.003 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Karamandan.com Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Karamandan.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Karamandan.com editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Karamandan.com değil haberi geçen ajanstır.


Şehir Markaları

Karamandan.com, Karaman ile özdeşleşen markaları ağırlıyor.

+90 (532) 765 24 01
Reklam bilgi