KMÜ’den Huzurevlerindeki Standardı Yükseltecek Proje

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörlüğü tarafından Erasmus+ Yetişkin Eğitimi alanında hazırlanan ‘Inovation Through ICT in Care Homes’ isimli proje, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından hibe desteği almaya layık görüldü.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörlüğü tarafından Erasmus+ Yetişkin Eğitimi alanında hazırlanan ‘Inovation Through ICT in Care Homes’ isimli proje, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından hibe desteği almaya layık görüldü.

Karaman’da faaliyet gösteren huzurevlerinde pilot uygulaması yapılacak olan ve yaşlı bakım hizmetlerinin geliştirilmesini amaçlayan proje ile, ilgili kurumların çalışanlarının hizmet standardının yükseltilmesi ve yaşlı bakımının daha üst seviyeye taşınması hedefleniyor.

Proje, yalnızca Türkiye’nin değil, tüm dünyanın yararına sunulacak

Proje kapsamında geliştirilecek olan yazılım sayesinde huzurevlerinde konaklayan yaşlı bireylerin tüm bilgileri ve gereksinimleri takip edilerek onlara daha iyi hizmet sunabilmek adına kayıt altında tutulacak. Yazılım uygulaması daha sonra Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına politika tavsiyesi olarak sunulacak ve tüm Türkiye'de ve ortak ülkelerde bu yazılımın kullanılması sağlanacak.

Avrupa Birliği Projeleri kapsamında hayata geçecek olan bu proje ile gerek KMÜ gerekse Türkiye, Avrupa’da ve dünyada önemli bir boşluğu doldurmuş olacak.  

Rektör Akgül’den Avrupa Birliği Projelerine tam destek

Özellikle toplumsal açıdan önem arz eden projelerle yakından ilgilenen KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, bu yıl KMÜ bünyesinde hazırlanan yedi farklı Avrupa Birliği Projesine bizzat destek vererek rehberlik ediyor. Şimdiye kadar KMÜ bünyesinde hazırlanan projelerden ikisi kabul görürken ikisi ise kabul edilmesine rağmen bütçe kısıtlılığı nedeniyle hibe desteği alamadı. Halen değerlendirme aşamasında olan üç projenin ise olumlu sonuçlanması bekleniyor.

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Rektör Akgül, “Üniversiteler bilimsel çalışmaların yanı sıra sosyal sorumlulukları kapsamında da olanaklarını halkın ihtiyaçlarına yönelik alanlara açmalıdır. Bu bağlamda üniversitemiz Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Bahar’ın yoğun gayretleriyle hazırlanan projenin yaşlı bakımındaki hizmet standardını yükselteceğine inanıyor, projenin hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

08 Kas 2019 - 16:14 - Eğitim

Son bir ayda karamandan.com sitesinde 1.137.288 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Karamandan.com Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Karamandan.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Karamandan.com editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Karamandan.com değil haberi geçen ajanstır.


Şehir Markaları

Karamandan.com, Karaman ile özdeşleşen markaları ağırlıyor.

+90 (532) 765 24 01
Reklam bilgi