Ermenek'e yeni bir meslek yüksekokulu açıldı

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof.

Ermenek'e yeni bir meslek yüksekokulu açıldı
Ermenek'e yeni bir meslek yüksekokulu açıldı
+6
Haber albümü için resme tıklayın

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül ile Ermenekli Hayırsever İşadamı Hasan Kalan arasında 2018 yılı mart ayında imzalanan protokol gereği yapımına başlanan Uysal-Hasan Kalan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokuluna YÖK'ten onay çıktı.

Binasının yapımı tamamlanan Uysal-Hasan Kalan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Üniversite Senatosunun teklifiyle, Yükseköğretim Genel Kurulunun 16/01/2020 tarihli toplantısında alınan karar gereği resmen kuruldu.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesine bağlı olarak Ermenek'te açılan Uysal-Hasan Kalan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, 21 derslik ve 2 laboratuvar ile 24 adet öğretim görevlisi ve idari görevli odası olan, 4 katlı ve 5 bin 954 metrekare kapalı alana sahip binasında hizmet verecek.

Üniversite bünyesinde Uysal-Hasan Kalan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunun açılmasının sevindirici bir gelişme olduğunu söyleyen KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, "Ermenekli Hayırsever İşadamımız Hasan Kalan Beyefendi tarafından yaptırılan ve yaklaşık 12 milyon TL'ye mal olan Uysal-Hasan Kalan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunun açılması, her şeyden önce gençlerimiz ve ülkemiz için önemli bir eğitim yatırımıdır. Meslek Yüksekokulumuz bünyesinde sağlık sorunlarının tedavi edilmesi ve her türlü koruyucu, iyileştirici ve rehabilite edici uygulamalar için sağlık elemanları yetiştirilmesini amaçlıyoruz. Bu nedenle en kısa sürede öğretim elemanı tedarik ederek Meslek Yüksekokulumuzu öğrencilerle buluşturmayı hedeflemekteyiz.

Yüksekokulun açılmasında büyük emeği olan TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan'a, YÖK Başkanımız Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç’a, Karaman Milletvekillerimiz Dr. Recep Şeker ve Av. Selman Oğuzhan Eser'e, bu önemli yatırımı insanımıza armağan eden Hemşerimiz Sayın Hasan Kalan Beyefendiye şahsım ve üniversitem adına teşekkürlerimi sunuyor; yeni meslek yüksekokulumuzun hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

24 Oca 2020 - 17:27 - Gündem

Son bir ayda karamandan.com sitesinde 1.139.632 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Karamandan.com Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Karamandan.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Karamandan.com editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Karamandan.com değil haberi geçen ajanstır.


Şehir Markaları

Karamandan.com, Karaman ile özdeşleşen markaları ağırlıyor.

+90 (532) 765 24 01
Reklam bilgi