Bakanlık Açıkladı! En fazla yeni vakanın görüldüğü yer: Karaman

Açıklanan Koronavirüs Raporuna Göre En fazla yeni vakanın görüldüğü yer: Karaman.

Bakanlık Açıkladı! En fazla yeni vakanın görüldüğü yer: Karaman
Video için play'e tıklayın

Açıklanan Koronavirüs Raporuna Göre En fazla yeni vakanın görüldüğü yer: Karaman.

Sağlık Bakanlığı 13-19 Temmuz dönemi haftalık yeni tip koronavirüs (COVID-19) değerlendirme raporunu paylaştı. İşte en fazla ve en az vaka görülen iller...

Sağlık Bakanlığı haftalık yeni tip koronavirüs değerlendirme raporuna göre, geçen hafta bir önceki haftaya göre vaka artış hızı yüzde 7,7 azaldı.

Geçen hafta 297 binden fazla test yapıldı. 6 bin 629 yeni vaka tespit edildi. 7 günde hayatını kaybedenlerin sayısı toplam 128 oldu. 3 bin 682 kişi ise taburcu edildi.

Bu rakamlara göre vaka artış hızı geçen hafta, bir önceki haftaya göre yüzde 7,7 azaldı. Türkiye`de en çok yeni vaka 25 ila 49 yaş grubunda görüldü.

En fazla yeni vakanın görüldüğü yerler: İstanbul tek başına bin 699 yeni vaka ile yine ilk sırada yer aldı.

En fazla yeni vakanın görüldüğü yerler: Bin 601 yeni vaka ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi, İstanbul`u takip etti.

Geçen hafta vaka artışının en yüksek olduğu iller: Mardin

En fazla yeni vakanın görüldüğü yerler: Konya

13-18 Temmuz’da En fazla yeni vakanın görüldüğü yerler: Karaman

En fazla yeni vakanın görüldüğü yerler: Ankara

Geçen hafta vaka artışının en yüksek olduğu iller: Diyarbakır

Geçen hafta vaka artışının en yüksek olduğu iller: Gaziantep

Geçen hafta vaka artışının en yüksek olduğu iller: Konya

En az vaka görülen iller: Balıkesir

En az vaka görülen iller: Tekirdağ

En az vaka görülen iller: Sakarya

En az vaka görülen iller: Denizli

Nüfusa göre vaka sayısında ise Güneydoğu Anadolu Bölgesi başı çekti. Onu Batı Anadolu ve İstanbul izledi.

İŞTE O 5 İL! 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından son 3 gündür ortalama günlük vaka sayısı en yüksek 5 ili tek tek açıkladı.

İSTANBUL 

İl Jandarma Komutanlığınca, Sarıyer’de yeni tip koronavirüs ( Kovid-19) tedbirleri kapsamında vatandaşların yoğun olarak kullandığı işletmelerde kontrol yapıldı. Jandarma asayiş timlerince Rumeli Feneri’nde lokanta, kahvehane, çay bahçesi gibi işletmelerde denetim gerçekleştirildi. Hem müşterilerin hem de işletme çalışanlarının sosyal mesafe ve maske kullanma kurallarına karşı duyarlı oldukları gözlemlendi. Jandarmanın söz konusu denetimleri sürdüreceği belirtildi.

ANKARA 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın uyardığı illerin başında Ankara geliyor.

GAZİANTEP 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıkladığı koronavirüs vakası sayısında artış yaşanan iller arasında bulunan Gaziantep'te, artan vakalara rağmen, bazı kişilerin sosyal mesafe ve maske kurallarına uymadığı gözlendi. Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Suat Zengin, kentte artan vaka sayısını, insanların birbirine yaptığı ev ziyaretlerine bağladıklarını söyledi.

CEZAYA RAĞMEN KURALLARA UYULMUYOR 

Kentin birçok noktasında polisler, sosyal mesafe kuralına uyulması yönünde anonslar yapıyor. Güvenlik güçlerinin, sosyal mesafeye uymayan ya da maske kullanmayan kişilere para cezası uygulamasına rağmen, caddelerde sosyal mesafeye uymadan dolaşanlar olduğu görülüyor.

ŞANLIURFA 

Şanlıurfa’da korona virüs nedeniyle 102 ev karantinaya alınırken, 78 evdeki karantina uygulaması sona erdi.

Şanlıurfa İl Hıfzıssıhha Kurulu, korona virüs nedeniyle yeni karantina kararları aldı. Kurulun aldığı karara göre, Birecik ilçesinde 9, Bozova ilçesinde 3, Ceylanpınar ilçesinde 2, Eyyübiye ilçesinde 19, Haliliye ilçesinde 11, Hilvan ilçesinde 1, Karaköprü ilçesinde 46, Siverek ilçesinde 1, Suruç ilçesinde 5 ve Viranşehir ilçesinde 5 farklı adres karantinaya alındı. Akçakale ilçesinde 1, Birecik ilçesinde 2, Bozova ilçesinde 1, Ceylanpınar ilçesinde 7, Eyyübiye ilçesinde 3, Haliliye ilçesinde 22, Harran ilçesinde 1, Hilvan ilçesinde 3, Karaköprü ilçesinde 21, Suruç ilçesinde 1 ve Viranşehir ilçesinde 16 farklı adreste karantina uygulaması ise sona erdirildi.

BURSA 

TFF 1. Lig Play-Off maçında Adana Demirspor ile karşılaşacak olan Bursaspor'da, yapılan korona virüs testleri negatif çıktı.

TFF 1. Lig'de Play-Off karşılaşmasında çarşamba günü Adana Demirspor'u ağırlayacak olan Bursaspor'un korona virüs test sonuçları belli oldu. Yeşil-beyazlı kulübün sosyal medya hesabından yapılan bilgilendirmede, "Teknik heyetimiz, futbolcularımız ve A takım personelimize bu sabah yapılan Covid-19 PCR testleri sonuçlanmış ve tüm testler negatif çıkmıştır" ifadelerine yer verildi.

EN DÜŞÜK 5 İLİ AÇIKLADI 

Bakan Koca, "En düşük 5 ilimiz, Artvin, Bilecik, Tunceli, Edirne, Bayburt. Tunceli, Nevşehir, Kastamonu, Artvin ve Aksaray'daysa şu an pnömonili hastamız yok." ifadesini kullandı.

KASTAMONU 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıkladığı vaka sayısı en düşük iller arasında Kastamonu var.

EDİRNE

Toplamda dört gruba ayrılan görevliler gün boyu kentin ana caddeleri ve bu caddeler üzerinde bulunan kafe, restoran, çay bahçesi ve alışveriş merkezleri gibi işletmelerde denetim yapıyor.. İşletmelerde yapılan denetimde, ekipler sürekli olarak işletme sahiplerine maske, sosyal mesafe ve sağlık tedbirlerini hatırlattı.

BİLECİK 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıkladığı vaka sayısı en düşük iller arasında Bilecik de var.

BAYBURT 

Bayburt, corona virüs vaka sayısı en az olan illerden.

AKSARAY 

Aksaray'daki corona virüs vaka sayıları da Türkiye genelinin altında seyrediyor.

TUNCELİ 

Avrupa'dan gelen turistler Tunceli'de vaka sayısını arttırmıştı. Alınan son önlemlerle vaka sayısı yine düşük seviyelere çekildi.

ARTVİN 

Artvin, corona virüs vaka sayısı en az olan illerden.

NEVŞEHİR 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıkladığı vaka sayısı en düşük iller arasında Nevşehir de var.

TRABZON 

Dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgınıyla mücadele kapsamında alınan tedbirler sonrasında geçtiğimiz 1 Haziran’da normalleşme adımları atılmaya başlanmıştı. Bu kapsamda geçtiğimiz 1 Temmuz’da ise yayınlanan genelgeyle düğün salonları kapılarını açmıştı. Ancak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın, “Vak'aların en çok görüldüğü illerden Diyarbakır'da iki gün önce yapılan düğünde, 70 kişinin kol kola ve maskesiz halay çektiği öğrenildi. Trabzon'da ise gelin dahil, bir kına gecesine katılan 35 kişi karantinaya alındı; düğün ertelendi. Düğünleri hastalık, yoğun bakım izlemesin” açıklamasına rağmen Kağıthane Telsizler Mahallesi ve Beyoğlu Kalyoncu Kulluğu Mahallesi’nde dehşete düşüren görüntüler kaydedildi.

Yetkililerin salgınla mücadele kapsamında İstanbul’da maske takılmasının zorunlu hale getirilmesi ve sosyal mesafe kuralına uyulması gerektiğini belirtmesine rağmen hiç kimse kurallara uyumadı.

BAKAN KOCA UYARDI AMA... 

Bu kapsamda Kağıthane’de dün akşam saatlerinde korona virüs salgınına rağmen düğün eğlencesi adı altına bir araya gelen yüzlerce kişi yüksek sesli müzikler eşliğinde eğlenmeye başladı. Risk grubunda olan çocukların ve yaşlılarında bulunduğu eğlencede vatandaşlar ne maske taktı ne de sosyal mesafe kurallarına uydu.

Beyoğlu’nda ise düğün eğlencesi adı altında toplanan onlarca kişi kol kola, yan yana davul ve zurna eşliğinde sokak ve caddeleri dolaştı.

Kağıthane’deki düğün öncesi vatandaşların yanına gelen Telsizler Mahallesi Muhtar Adayı Ender Kaya ise tek tek maske dağıtıp, dezenfektan sıkıp, sosyal mesafe uyarısında bulundu.

GAZİANTEP 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın vaka sayılarının yükseldiğine dikkat çektiği Gaziantep’te çarşılarda yoğunluk devam ediyor. Polis ekipleri, cadde ve sokaklarda kurallara uymayıp, nizami maske takmayanlara cezai işlem uyguluyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın, son günlerde vaka sayılarında artışa dikkat çektiği Gaziantep'te, birçok kişinin mağazaların ve insanların yoğun olduğu Karagöz ve Gaziler caddelerinde sosyal mesafe kuralına uymadan alışveriş yaptığı görüldü. Maskesiz dolaşmanın yasak olduğu kentte, bazı kişilerin maskelerini çenelerine ve kollarına taktığı gözlendi.

Kentin birçok noktasında polisler, vatandaşları sosyal mesafe kuralına uymalarına yönelik anonslar yaparken, maskesiz gezen vatandaşlara ise cezai işlem uyguladı.

Maske takmayan vatandaşlar, polis ekiplerine çeşitli bahaneler sunmasına rağmen ceza yemekten kurtulamadı.

kaynak:haber7

22 Tem 2020 - 09:19 - Gündem

Son bir ayda karamandan.com sitesinde 1.139.632 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Karamandan.com Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Karamandan.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Karamandan.com editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Karamandan.com değil haberi geçen ajanstır.


Şehir Markaları

Karamandan.com, Karaman ile özdeşleşen markaları ağırlıyor.

+90 (532) 765 24 01
Reklam bilgi