100 yıllık çınar Şinasi Develi son yolculuğuna uğurlandı

1920 yılında Karaman’da dünyaya gelen Mersin’in tarihine ışık tutan, ‘Mersin’in belleği’, ‘Mersin’in hafızası’ olarak nitelendirilen Araştırmacı Yazar Av.

100 yıllık çınar Şinasi Develi son yolculuğuna uğurlandı
100 yıllık çınar Şinasi Develi son yolculuğuna uğurlandı
+1
Haber albümü için resme tıklayın

1920 yılında Karaman’da dünyaya gelen Mersin’in tarihine ışık tutan, ‘Mersin’in belleği’, ‘Mersin’in hafızası’ olarak nitelendirilen Araştırmacı Yazar Av. Şinasi Develi, son yolculuğuna uğurlandı.

Mersin'de önceki gün 100 yaşında hayatını kaybeden avukat, araştırmacı ve yazar Şinasi Develi, son yolculuğuna uğurlandı.

Develi için Mersin Barosu tarafından Mersin Adliyesi önünde tören düzenlendi. Törende konuşan Mersin Barosu Genel Sekreteri Adnan Günbay, Mersin Barosu’nun yaşayan efsanesi, bir dönem Baro Başkanlığı da yapan Şinasi Develi’yi kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşadıklarını belirterek, "Ailesi ve tüm meslektaşlarımıza baş sağlığı diliyorum. Şinasi Develi'nin vefat haberi basında, 'Mersin’in dev çınarını kaybettiği' benzetmeleriyle verildi. Şinasi Beyin uzun yaşamına yapılan çınar benzetmesi atıftan öte, bir gerçeği ifade etmek için kullanıldığını düşünüyorum. Şinasi Bey sadece bir avukat olarak değil, bir Mersin sevdalısı olarak, Mersin’i her anlamda kültürel ve toplumsal yaşamın içerisinde sürekli üretim içerisinde yer aldı. Bu konularda birçok kitap yazdı. Birçok gazete ve dergide yazılar yazdı. Mersin’in tarihine ışık tuttu. Kendisini çok özleyeceğiz. Mekanı cennet olsun” dedi.

Şinasi Develi'nin cenazesi, Cuma namazı sonrası Müftü Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Akbelen Mezarlığı'nda toprağa verildi.

1920 yılında Karaman'da doğan Şinasi Develi, 1944 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olarak, 1948 yılında Mersin Barosuna 45 numaralı sicille kaydolup, avukatlık mesleğine başladı. 1964-1974 yılları arasında Mersin Baro Başkanlığı görevini yürüten Develi, fiili olarak 72 yıl avukatlık yaptı.

24 Oca 2020 - 16:52 - Gündem

Son bir ayda karamandan.com sitesinde 1.153.899 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Karamandan.com Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Karamandan.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Karamandan.com editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Karamandan.com değil haberi geçen ajanstır.


Şehir Markaları

Karamandan.com, Karaman ile özdeşleşen markaları ağırlıyor.

+90 (532) 765 24 01
Reklam bilgi