Karaman’da İlanlara Dikkat: Dolandırılmayın!

Televizyon, sinema ve reklam sektörü özellikle gençler için bir cazibe merkezi.

Son dönemde İnstagram, Twitter ve Facebook’ta oyuncu portföyü oluşturmak için cast ajansları tarafından şehrimize yönelik verilen reklamların sayısı bir hayli arttı.

Öncelikle cast ajanslarının işleyişine bir bakalım:

Bu ajansların çoğu özellikle sektörün yoğun olarak yaşadığı İstanbul’dadır. Cast ajansları kendilerine yapılan başvuruları alarak bir havuz oluşturmaktadır. Bu ajanslara kaydolanlar özgeçmişlerinin yanında fotoğraf ve video kayıtları alınarak saklanmaktadır. Tabii ki bu fotoğraf ve video çekimleri için başvuru sahipleri belirli bir ücret öder. Daha sonra, bu başvurular yapımcılardan gelen talep doğrultusunda belir bir bedel ile satılmaktadır. İşin özü bu.

İstanbul dışına verilen reklamlara, özellikle şehrimiz Karaman’a yönelik verilen reklamlara bakalım:

Birincisi Karaman’da ne bir tiyatro okulu, ne de üniversitede bir konservatuvar mevcut. (Halk Eğitim Merkezi’ndeki drama kursunu saymıyorum.) Bu yüzden burada bir oyuncu potansiyeli kesinlikle yok! Elbette Karaman’da da tüm Türkiye’de olduğu gibi vatandaşlar özellikle herhangi bir tecrübesi olmayan vatandaşlar “Ya bunu ben de yapabilirim, ne var ki!” diyebilirler, demişliklerine de birçok kez şahit olmuşluğum vardır. Hedef bu vatandaşlar!

İkincisi, bu sektör tecrübelerimle sabittir ki çok fazla emek, zaman ve tabii ki paraya fazlasıyla ihtiyaç duymaktadır.

Üçüncüsü, yine sıklıkla karşılaştığım “Beni İstanbul’dan aradılar ama gitmedim!” müthiş! Karaman’a gelerek oyuncu portföyü oluşturan ajanslar belirli bir ücret karşılığında şehir dışında bir eğitime alınabilir ve en az (benim yorumum) 2 yıllık bir eğitim almadan figürasyon dışında bir rol alamazlar!

Gerçekten bu işe gönül, zaman, emek ve para koyabilecek Karamanlı vatandaşlarımıza şunu söylemek istiyorum:

Yukarıda saydığım kriterleri kabul edenler bizzat İstanbul’a giderek oradaki güvenli kuruluşlardan eğitim alabilirler. Vatandaşlarımız belirli bir zaman sonra verilen emek ve kişideki yetenek toplamında hedeflediği yerlere gelebilir. Tabii ki bu kişilerin kendi kararlarına kalmıştır.

Son olarak bu işlere gönül vermiş ve Karaman’da çok sayıda film çekmiş bir kardeşiniz olarak şunu söyleyebilirim ki; bugüne kadar Karaman’da farklı çekimler için 400’e yakın vatandaşımızın başvurusunu aldım. Hiçbir zaman vatandaşlarımızdan para talep etmedim. Bundan sonraki süreçte de bu böyle olacaktır. Hatta şunu söyleyebilirim ki, eğer bir gün Karaman’da çekeceğim herhangi bir yapım başarıya ulaşırsa hem Karamanlı vatandaşlarımız belirli bir kazanç sahibi olacak hem de şehrimizin tüm Türkiye’deki tanınırlığı bir hayli artacaktır. İnşallah! Ayrıca 7’den 77’ye tüm halkımıza çeşitli resmi kurumlarımızda ücretsiz bir şekilde senaryo, film yapımı ve oyunculuk eğitimi sunmaktan kurumlar adına şahsım gurur duymaktadır.

Umarım daha nice filmler, belgeseller ve tiyatro oyunları sunarak şehrimizin ismine ve özellikle genç vatandaşlarımıza uzun yıllar layıkıyla hizmet edebiliriz.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Ferdi Şah - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Karamandan.com Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Karamandan.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Karamandan.com editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Karamandan.com değil haberi geçen ajanstır.



Şehir Markaları

Karamandan.com, Karaman ile özdeşleşen markaları ağırlıyor.

+90 (532) 765 24 01
Reklam bilgi

Anket Karamanlılar yeni belediye başkanından hangi alanda çalışma bekliyor?
Tüm anketler