"Yıllık İşletme Cetveli" için son 5 gün kaldı

Sanayi Sicil Kanunu’na göre Sanayi Sicil Belgesi alan kuruluşların her yıl Nisan ayı sonuna kadar  “ Yıllık İşletme Cetveli ” verme zorunluluğu bulunuyor.

Sanayi Sicil Kanunu’na göre Sanayi Sicil Belgesi alan kuruluşların her yıl Nisan ayı sonuna kadar  “ Yıllık İşletme Cetveli ” verme zorunluluğu bulunuyor.

Karaman'da Sanayi Sicil Belgesine sahip işletmelerin 2018 yılı faaliyetlerinin yer aldığı Yıllık İşletme Cetvellerini, 30 Nisan 2019 günü mesai bitimine kadar Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Web sayfası Sanayi Sicil Bilgi Sistemi üzerinden elektronik ortamda girmeleri gerekiyor.

Belirtilen tarihe kadar girmeyen işletmelere ise İdari Para Cezası (1.294,00 TL) uygulanacak.

Ayrıca; Sanayi Sicil Belgelerinin vize işlemleri 2 yılda bir yapılmakta olup, vize tarihi en son 2017 yılı ve belge tarihindeki gün-ay dikkate alınarak vize işlemleri için Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü'ne müracaat edilmesi gerekiyor.

Vize işlemlerini yaptırmayan sanayi işletmelerinin Sanayi Sicil Belgeleri geçersiz sayılacağından, bu belge ile sağlanan haklardan yararlanamayacak.

Yine; 6948 sayılı Sanayi Sicil Kanunu’nun 1’nci maddesinde yapılan tanım ve Sanayi Sicil Tebliğinin 12’nci maddesinde belirtilen ürün sınıflaması esas alınarak işletmelerin sanayi siciline kayıt zorunluluğu bulunmaktadır.

İşletmelerin üretime başlama tarihinden itibaren 2 ay içerisinde sanayi siciline kayıt olmaları gerekmektedir. Sanayi siciline tescilini yaptırmamış olan işyeri ve işletmeler için 2019 yılı içerisinde uygulanacak idari para ceza miktarı 1.294,00 TL.dir.

25 Nis 2019 - 12:41 - Ekonomi

Son bir ayda karamandan.com sitesinde 1.139.632 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Karamandan.com Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Karamandan.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Karamandan.com editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Karamandan.com değil haberi geçen ajanstır.


Şehir Markaları

Karamandan.com, Karaman ile özdeşleşen markaları ağırlıyor.

+90 (532) 765 24 01
Reklam bilgi