Karaman’ın Corona sonrası planı ne?

Karaman eski Müsiad Başkanı Ali Osman Cevher corona sonrasına hazırlıklı olmamız gerektiğini ifade etti.

Büyütmek için resme tıklayın

Karaman eski Müsiad Başkanı Ali Osman Cevher corona sonrasına hazırlıklı olmamız gerektiğini ifade etti.

Karaman işadamlarından ve eski Müsiad Karaman Şube Başkanı Ali Osman Cevher dünyayı kasıp kavuran corona virüs sonrasına ülkeler, ekonomiler gibi aynı şekilde şehirlerin de hazırlıklı olaması gerektiğini vurguladı.

Cevher açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

Yavaş yavaş hızını kesen corona artık bir yandan da pandemi sonrası ile ilgili ticari faaliyetleri düşünmemiz gerektiğini hatırlatıyor.

Çin’de başlayıp tüm dünyaya yayılan virüs “bundan sonra dünyada artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak” dedirtti. Çin’in bu sürecin başlangıç yeri olması ve pandemi sürecini dünyadan saklaması sebebiyle dünyanın güvenini kaybettiğini söyleyebiliriz.

Ve artık Çin içinde hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Dünyanın dev şirketleri Çin’de yapmış olduğu yatırımlarını tekrar gözden geçirecekler. Hele yeni yatırım yapmak isteyen ülkeler artık Çin’de yatırım yapmayı neredeyse düşünmeyecekler.

İşte burada Türkiye gibi pandemi sürecini çok iyi yöneten ve pandemi sürecinde üretimi durdurmadan devam ettiren, pandemi sürecinde insan hayatının en önemli unsur olduğunu yaptığı sağlık yatırımlarıyla dünyaya kanıtlayan ülkeler çok büyük avantaj elde edecekler.

Peki, Karaman bu konu ile ilgili ne yapmalı?

Daha öncelerde yatırım için diğer şehirlerden farkımızı bahsederken deprem riski en az olan şehirlerimizden birisi olduğunu belirtmiştik. Pandemi sürecini de iyi bir şekilde yönetmemiz şehrimizin bir avantajını daha ortaya çıkardı. Ama yetmez. Rahmetli Baba’mın çok güzel bir sözü vardı “kabı olmayanın, kazancı olmaz”.

Evet, şimdi acilen Karaman olarak kabımızı hazırlamamız lazım.

Peki, bunlar nelerdir? Karaman Serbest Bölgesi, 2. Organize Sanayi Bölgesi, Lojistik Merkezi, Hızlı Tren Yük Taşımacılığı, Hızlı Tren ve Havaalanı’dır.  Bu yatırımların bazısı proje aşamasında, bazısı yarısına gelmiş, bazısı bitmesi çok yakın. İşte bu saydığım yatırımları bir an önce bitirirsek yurt dışından veya yurt içinden yatırım taleplerine olumlu cevap verebiliriz.

Buradan Sayın Valimiz, Sayın Milletvekillerimiz, Sayın Belediye Başkanımız, Sayın Ak Parti İl Başkanımız, Sivil Toplum Kuruluşlarımız ve şehrimizin her türlü konudaki çözüm lideri Sayın Bakanımız Lütfi Elvan’ı süreci avantaja dönüştürmek için daha hızlı olmaya davet ediyorum.

Karaman’ımızı bir an evvel yenidünya ticaretine hazırlamalıyız.

Saygılarımla

Karaman’ın Corona sonrası planı ne?

26 May 2020 - 15:52 - Ekonomi

Son bir ayda karamandan.com sitesinde 1.153.899 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Karamandan.com Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Karamandan.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Karamandan.com editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Karamandan.com değil haberi geçen ajanstır.


Şehir Markaları

Karamandan.com, Karaman ile özdeşleşen markaları ağırlıyor.

+90 (532) 765 24 01
Reklam bilgi