DEVLET KARAMAN'DA KONUT VE TAŞIT SATACAK ARAZİ KİRAYA VERECEK

KARAMAN ÇEVRE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ KAMU KONUTLARI SATIŞI, TARIMSAL AMAÇLI KİRALAMA VE TAŞINIR SATIŞ İHALE İLANINI DUYURDU.

DEVLET KARAMAN'DA KONUT VE TAŞIT SATACAK ARAZİ KİRAYA VERECEK
Video için play'e tıklayın

KARAMAN ÇEVRE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ KAMU KONUTLARI SATIŞI, TARIMSAL AMAÇLI KİRALAMA VE TAŞINIR SATIŞ İHALE İLANINI DUYURDU.

Kamu konutlarının satılarak ekonomiye kazandırılması amacıyla Karaman'da bulunan Hazineye ait 24 adet kamu konutunun satış ihalesi 21 – 22 Temmuz 2020 tarihlerinde Milli Emlak Müdürlüğümüzce yapılacak.

Karaman Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi.

Lojmanların Satış İhaleleri Genel Müdürlüğümüz internet sitesi (https://www.milliemlak.gov.tr/) ile Müdürlüğümüz (https://karaman.csb.gov.tr/) internet sitesinde yayımlanmaktadır.

DEVLETE AİT KONUTLAR SATILACAK

Kamu konutlarının satışı ilanda belirtilen ihale saatine kadar ilanda belirtilen belgelerle birlikte ihale komisyonuna başvuranlar arasında, belirlenen bedel üzerinden başlamak kaydıyla açık artırma usulü ile yapılacak olup en yüksek bedeli teklif eden isteklinin teklif ettiği bedel uygun bedel olarak kabul edilecektir.

Satışı Yapılacak Kamu Konutlarına ilişkin;

Kat mülkiyeti veya kat irtifakı kurulan kamu konutlarından ihalenin yapıldığı tarihte; adlarına görev, sıra ve hizmet tahsisli kamu konutu tahsis edilen (şartlı tahsisler dâhil) ve fiilen konutta oturanlar öncelikli alım hakkına sahiptir.

Satış ihalesi, varsa öncelikli alım hakkı ve sahibi belirtilmek suretiyle on beş iş günü içinde onaylanır. Öncelikli alım hakkı bulunanlara, ihalenin onaylandığı tarihten itibaren beş iş günü içinde ihale bedelini ve ödeme koşullarını gösteren tebligat yapılır ve bu durum şartnameye eklenir. Bu durum eş zamanlı olarak en yüksek teklif veren istekliye de bildirilecektir.

Öncelikli alım hak sahibinin kamu konutunu satın almak istemediğini bildirmesi, süresi içerisinde herhangi bir bildirimde bulunmaması ya da yükümlülüklerini yerine getirmemesi halinde, en yüksek teklifi veren istekli tarafından satış bedeli peşin veya Kanunun 5 inci maddesinin birinci fıkrasında belirtilen şekilde en az dörtte biri peşin, kalanı en fazla iki yılda ve taksitlerle kanunî faizi ile birlikte ödenebilmektedir.

Öncelikli alım hak sahibinin; kamu konutunu satın almak istemesi ve süresi içerisinde satış bedelini peşin olarak ödemesi veya peşinatı ödeyerek Taksitli Satış Sözleşmesini imzalaması halinde bu durum İhalede en yüksek teklifi veren istekliye bildirilecektir.

4706 sayılı Kanunun 7 nci maddesinin dördüncü fıkrası ile 3065 sayılı Katma Değer Vergisi Kanununun 17 nci maddesinin dördüncü fıkrasının (p) bendi gereğince, mülkiyeti Hazineye ait kamu konutlarının satış ve devir işlemleri ve bu işlemler sırasında düzenlenen belgeler, vergi, resim ve harçtan müstesnadır. Satışı yapılan kamu konutu, satış tarihini takip eden yıldan itibaren beş yıl süre ile emlak vergisine tâbi tutulmamaktadır.

TARIM ARAZİSİ KİRALAMA VE TAŞIT SATIŞI

23 Temmuz 2020 tarihinde ise Sudurağı Kasabası sınırları içerisinde bulunan 8 adet taşınmazın tarımsal amaçlı kullanılmak üzere 5 yıllığına kiralama ihalesi ile 3 adet taşıtın satış ihalesi yine Milli Emlak Müdürlüğümüzce yapılacaktır.

Kamu konutu satış, taşınmaz kiralama ve taşınır satışına ilişkin ilan aşağıda yer almaktadır.

Ayrıca belirtilen ilan Karaman Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü (Milli Emlak Müdürlüğü) ilan panosunda da ilan edilmiş olup, ayrıntılı bilgi almak isteyen hak sahibi veya vatandaşların Milli Emlak Müdürlüğümüze müracaat etmesi gerekmektedir.

09 Tem 2020 - 18:12 - Ekonomi

Son bir ayda karamandan.com sitesinde 1.139.632 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Karamandan.com Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Karamandan.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Karamandan.com editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Karamandan.com değil haberi geçen ajanstır.


Şehir Markaları

Karamandan.com, Karaman ile özdeşleşen markaları ağırlıyor.

+90 (532) 765 24 01
Reklam bilgi