Araçlar için zorunlu oldu! Karaman'da sadece burada var...

Yeni çıkan yasa ile 1 Nisan 2019 tarihinden itibaren, 2'nci el otomobil alışverişlerinde 'Ekspertiz Raporu' ve 'Garanti' zorunlu hale getirildi.

Araçlar için zorunlu oldu! Karaman'da sadece burada var...
Araçlar için zorunlu oldu! Karaman'da sadece burada var...
+19
Video için play'e tıklayın

Yeni çıkan yasa ile 1 Nisan 2019 tarihinden itibaren, 2'nci el otomobil alışverişlerinde 'Ekspertiz Raporu' ve 'Garanti' zorunlu hale getirildi.

İkinci el otomobil alışverinde yeni dönem başlarken, kilometresini düşüren, araç hasarını gizleyenlere ise büyük yaptırımlar uygulanacak. Bunun yanı sıra 'Ekspertiz Raporu' verecek firmalara da yeni şartlar getirildi. Artık her firma alıcılara bu raporu veremeyecek. Hizmeti vermek isteyen firmalar ise Türk Standartları Enstitüsüne başvurarak yeterli olduklarını belgeleyecekler. Yeterli olan firmalara ‘TSE Hizmet Yeterlilik Belgesi (TSE_HYB)’ verilecek ve tüketiciler güvenli yerlerden hizmet almış olacak.

KARAMAN'DA TEK YETKİLİ FİRMA

Karaman'da ise tek TSE-HYB belgeli firma ünvanını alan "Karaman Oto Ekspertiz'in" sahipleri Öznur Dural ve İlker Kamil Ergenli, bu belgeyi alan Türkiye'de de ikinci firma olduklarını ifade ettiler. Bu sebeple şehir dışından dahi araçların buraya gelerek hizmet aldığını söylediler.

Şirket yetkilisi İlker Kamil Ergenli; "1 Nisan 2019 tarihinde yürürlüğe giren yönetmelik, ikinci el motorlu kara taşıtı ticaretiyle iştigal eden gerçek ve tüzel kişilerin son kullanıcıya yapmış oldukları satışlar için ekspertiz raporu zorunluluğu getirmektedir. Yönetmelikte 8 yaş ve 160.000 km üzerindeki araçlar kapsam dışı kalmaktadır. Otomotiv işiyle iştigal etmeyen iki kişi arasında gerçekleşecek araç satışı kapsam dahilinde yer almayacak."dedi.

OTO EKSPERTİZ NASIL YAPILMALI?

"Oto ekspertiz raporunda neler olmalı?" sorumuzu yanıtlayan İlker Kamil Ergenli "Raporda aracın özellikleri, arıza-hasar durumu ve km bilgileri mutlaka bulunmalı. Gözle kontrol dahilinde; taşıtın dış, iç, alt ve motor bölümü kontrolleri özenle yapılmalı. Ayrıca raporda, ekspertiz merkezlerinde bulunması zorunlu olan cihazlarla yapılan testlerin sonuçları da yer almalıdır. Bize gelen araç lift üzerine alınarak tüm alt ve yürür aksamları kontrol edilerek süreç başlatılır. Araç arıza tespit cihazına bağlanarak genel arıza taraması yapılır. Akü test cihazı ile akü ve şarj performansı ölçülür. Sonrasında test hattına alınan araç sırasıyla yanal kayma testi, süspansiyon ve fren testlerine tabi tutulur. En son yapılan DYNO testi ile aracın motor performansı ölçülerek testler tamamlanır." dedi.

BAŞINIZIN AĞRIMAMASI İÇİN KARAMAN OTO EKSPERTİZE GELİN

"Karaman Oto Ekspertiz" şehrimizde TSE’den Hizmet Yeterlilik Belgesi alabilen tek firma olması sebebiyle ekspertiz raporunu vermeye yetkilidir. Firma ' 3 yıldır Yeni sanayi sitesinde Karamanlılara hizmete devam ediyor.

Karaman Oto Ekspertiz Adres ve İletişimi
Adres: Hamidiye Mahallesi Yeni Sanayi Sitesi 680. Sokak No:29 Karaman/Merkez
İletişim: 0536 978 45 39

20 Nis 2019 - 15:25 - Ekonomi

Son bir ayda karamandan.com sitesinde 1.139.632 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Karamandan.com Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Karamandan.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Karamandan.com editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Karamandan.com değil haberi geçen ajanstır.


Şehir Markaları

Karamandan.com, Karaman ile özdeşleşen markaları ağırlıyor.

+90 (532) 765 24 01
Reklam bilgi