(Bu Bir Reklam Yazısıdır)
Yaratıcılık nedir sorusuna binlerce cevap bulabilirsiniz.
Yaratıcılıkla ilgili binlerce kitap temin edebilir ve okuyabilirsiniz.
Yaratıcılık konusuna örnek teşkil edebilecek binlerce olayla karşılaşabilirsiniz.
Peki, Türk kahvesinin lokumla ikram edilmesine ne dersiniz?
Sizi bilmem ama bence en büyük yaratıcılık bu olsa gerek.
Kahvenin kendine has, o özel tadını tam anlamıyla alabilmek için Türk kahvesi eskiden şekersiz olarak yapılırmış. Şeker ihtiyacını gidermek için yanında lokum ikram edilirmiş.
Günümüzde sade, orta veya şekerli olarak yapıldığına bakmayın siz. Sanıyorum ki her daim lokum temin edebilme konusunda yaşanan minik sıkıntılar sebebiyle bu uygulamadan yavaş yavaş vazgeçilmiş.
Türk kahvesinin lokumla servis edildiği bir yer günümüzde ve ilimizde var mıdır diye soracak olursanız, sizi Kervan Osmanlı Kahvesi’ne yönlendirebilirim. Zaten burada fazlası da bulunuyor: Kahveniz közde yapılıyor.
Geçtiğimiz hafta sonu bu durumu bizzat yaşamış biri olarak, Kervan Osmanlı Kahvesi’nde misafir ya da misafirlerinize, özel bir ortamda özel bir ikramda bulunabileceğinizi düşünüyorum.
Yanında lokum ile servis edilen ve közde yapılan Türk kahvesini en kısa zamanda tatmanız ve tattırmanız temennilerimle.
Şimdiden afiyet olsun.
Fatih Akbay
