Güngörer, “Uygarlığın Temeli; Dil”

İL GENEL MECLİS BAŞKANI CELALETTİN GÜNGÖRER’İN TÜRK DİLİ BAYRAMI DOLAYSIYLA MESAJI YAYINLADI.

Güngörer, “Uygarlığın Temeli; Dil”
Haber albümü için resme tıklayın

İL GENEL MECLİS BAŞKANI CELALETTİN GÜNGÖRER’İN TÜRK DİLİ BAYRAMI DOLAYSIYLA MESAJI YAYINLADI.

İl Genel Meclis Başkanı Celalettin GÜNGÖRER, Türk Dil Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında; dilin, uygarlığın en büyük temeli olduğuna dikkatini çekerek, ’’Bizler; Türkçe’mizi en iyi şekilde öğrenerek, uygulayarak ve dilimize yabancı bulunan sözcükleri katmadan yaşatarak bu yöndeki görevimizi yerine getirmeliyiz’’ dedi.

Mesajında; Türk dilinin zenginliği ve korunmasının önemine değinen İl Genel Meclis Başkanı Celalettin GÜNGÖRER, şunları kaydetti: ’’Milli kültürümüzün ana taşı bulunan Türkçe, geçmişle istikbal içinde en diri bağı oluşturmaktadır. Türkçe’mize sahip çıkılması, varlıklı sözcük yapısının doğru biçimde kullanılması, her bölgede Türkçe yayınların artırılması, eğitim, İlim ve kültür dili şekilde artması konusu için bugün hepimize fert şekilde kocaman mesuliyet düşmektedir. İlk önce kendimizden başlayarak, ailemizde, etrafımızda Türkçe’mizin azami biçimde kullanılması, telaffuz edilmesi ve azami biçimde anlaşılabilmesi anlamında çaba göstermeliyiz. Bugün dünyanın değişik coğrafyalarında yaygın bir biçimde uygulanan söz varlığıyla, yapısıyla, öteki dillere bulunan etkisiyle dünyada konuşulan dillerin en zenginlerinden bir tanesi bulunan Türkçe’mize bulunan alakanın arttığını görmek bizleri fazlasıyla mesut ediyor. Görüyoruz ki Türkçe’miz bundan böyle en fazla aşırı tercih edilen diller arasında.

Dolayısıyla Türkçe’nin bir dünya dili olması yolunda kat ettiği ve Karamanında Türk Dilinin Başkenti olması bu manada gurur vericidir. Bugün okullarımızdan başlayarak dilimizin çocuklarımıza ve gençlerimize azami biçimde öğretilmesi için çaba gösteren herkesi kutluyorum. Bu his ve düşüncelerle Türkçe’nin korunup geliştirilmesinde hizmet veren, ömrünü sevgi, kardeşlik ve hoşgörü dili Türkçe’mize adayan herkesi bir kere daha gönül borcuyla anıyor, Türk Dil Bayramını kutluyorum’’ ifadelerini kullandı.

26 Eyl 2016 - 11:22 - Yaşam

Son bir ayda karamandan.com sitesinde 1.185.003 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Karamandan.com Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Karamandan.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Karamandan.com editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Karamandan.com değil haberi geçen ajanstır.


Şehir Markaları

Karamandan.com, Karaman ile özdeşleşen markaları ağırlıyor.

+90 (532) 765 24 01
Reklam bilgi