Hakkari'de 20 terörist öldürüldü

Genelkurmay Başkanlığı, Hakkari'de bir askerin şehit olduğunu açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı, Hakkari'de bir askerin şehit olduğunu açıkladı.

Olay sonrası F-16 uçaklarının bölgeye yaptıkları hava taarruzları sonucu 20 terörist etkisiz hale getirildi.Hakkari'de 20 terörist öldürüldü.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, 2 Eylül 2015 tarihinde saat 07.05'de Hakkari/Şemdinli-Tekeli yolunda yol araması yapan unsurları himaye etmek maksadıyla operasyon icra eden birliklere, bölücü terör örgütü mensubu bir grup terörist tarafından uzun namlulu silahlar ile saldırıda bulunulduğu belirtilerek, "Birliklerimiz derhal saldırıya karşılık vermiş, ancak çıkan çatışmada kahraman bir silah arkadaşımız şehit olmuş, kahraman iki silah arkadaşımız ise hayati tehlikeleri olmayacak şekilde yaralanmıştır. Yaralılar, derhal helikopter ile hastaneye tahliye edilmişlerdir" denildi.

BÖLGEYE F-16 SEVK EDİLDİ

Bölgeye iki adet F-16 uçağı sevk edildiği vurgulanarak, "Bölücü terör örgütüne ait doçka mevziileri imha edilmiştir. Teröristlerin etkisiz hale getirilmesi maksadıyla, taarruz helikopter kolu, insansız hava aracı ve takviye birlikler ile operasyonlara devam edilmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur saldırıda hayatını kaybeden kahraman şehidimize Allah’tan rahmet, değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz" ifadesi kullanıldı.

20 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Öte yandan güvenlik birimlerinden alınan bilgiye göre, F-16 uçaklarının bölgeye yaptıkları hava taarruzları sonucunda doçka mevzileri imha edildiği, 10'ar kişilik iki gruptan oluşan toplam 20 teröristin tamamının atılan bombalarla etkisiz hale getirildiği belirtildi.

02 Eyl 2015 - 12:00 - Dünya

Son bir ayda karamandan.com sitesinde 1.185.003 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Karamandan.com Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Karamandan.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Karamandan.com editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Karamandan.com değil haberi geçen ajanstır.


Şehir Markaları

Karamandan.com, Karaman ile özdeşleşen markaları ağırlıyor.

+90 (532) 765 24 01
Reklam bilgi