Emniyet’te izinler iptal!

IŞİD'in Suruç'ta canlı bomba ile düzenlediği intihar saldırısından sonra 265 bin kişilik Emniyet Teşkilatı'nda tüm izinler iptal edildi.

IŞİD'in Suruç'ta canlı bomba ile düzenlediği intihar saldırısından sonra 265 bin kişilik Emniyet Teşkilatı'nda tüm izinler iptal edildi.

Yıllık ve mazeret izinleri de ikinci bir emre kadar durduruldu. İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Vali Mükerrem Ünlüer, bu konuda 81 İl Valisi’ne önceki gün yazılı talimat gönderdi.

İZİNLER İPTAL EDİLDİ

Emniyet Genel Müdürlüğü Merkez Teşkilatı, İl Emniyet Müdürlükleri, PMYO ve POMEM’lerde görevli personelin yıllık ve mazeret izinlerinin 20 Temmuz 2015 tarihinden itibaren ikinci bir emre kadar kapatılmış olduğunu belirten Müsteşar, “İzinle bulunan personeli çağırıp görevlerine başlatın” emri verdi.

GÖREVE ÇAĞRILDI

Vali Ünlüer, ayrıca 2. bölgeye ataması yapılan emniyet hizmetleri sınıfı personelinin 20 Temmuz günü mesai saati bitimine kadar ilişiklerinin kesilerek en geç 5 Ağustos 2015 tarihine kadar görevlerine başlamalarının sağlanması talimatı verdi.

32 kişinin ölümü ile 103 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan intihar eyleminin ardından Emniyet Teşkilatı’nda planlanan izinlerin kaldırılması, izindeki personelin göreve çağırılması ile doğu-güneydoğu şark görevi sayılan 2. bölge illerine tayin edilen polislerin hemen ilişiklerinin kesilip yeni atandıkları illere göreve başlatılması emri verilmesi manidar bulundu. Bu durumun, MİT ve Emniyet İstihbarat Dairesi’nden gelen “istihbaratlardan” kaynaklandığı ifade edildi.

BOMBALI ARAÇLAR

istihbarat birimlerinin IŞİD’in canlı bomba dışında Türkiye’ye yönelik bomba yüklü araçlar ile benzer terörist saldırılar planladığı yönünde alınan duyumlar üzerine polislerin izinlerinin kaldırıldığı, yeni olası intihar/bombalı eylemlere karşı güvenlik tedbirlerinin ülke çapında en üst seviyeye çıkartıldığı öne sürüldü.

21 Tem 2015 - 17:06 - Dünya

Son bir ayda karamandan.com sitesinde 1.185.003 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Karamandan.com Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Karamandan.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Karamandan.com editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Karamandan.com değil haberi geçen ajanstır.


Şehir Markaları

Karamandan.com, Karaman ile özdeşleşen markaları ağırlıyor.

+90 (532) 765 24 01
Reklam bilgi