Karaman elma üretiminde Türkiye birincisi olacaktır

Karaman elmasında 500 bin ton rekolte beklentisi.

Karaman elma üretiminde Türkiye birincisi olacaktır
Karaman elma üretiminde Türkiye birincisi olacaktır
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Karaman elmasında 500 bin ton rekolte beklentisi.

Karaman Ziraat Odası Başkanı Recep Muğlu: 

“Üretici elmayı dalında sattı”

Karaman Ziraat Odası Başkanı Recep Muğlu, bu yıl Karaman'da yetiştirilen elmada 500 bin ton rekolte beklediklerini söyledi.

Geçtiğimiz yıl elmayı hafif don vurmasına rağmen rekoltenin yaklaşık 400 bin ton civarında olduğunu belirten Muğlu, “Karaman geçtiğimiz yıl elma üretiminde Türkiye ikincisi oldu. Bu yıl Karaman’da kış mevsimi bol yağışlı geçti ve geçmeye de devam ediyor. İnşallah bir don olayına maruz kalmaz isek, bu yıl elmada 500-550 bin ton civarında rekolte bekliyoruz.

Hava şartları istediğimiz gibi giderse Karaman elma üretiminde Türkiye birincisi olacaktır” dedi.

“Üretici elmayı dalında sattı”

Ziraat Odası Başkanı Recep Muğlu, üreticinin elma fiyatlarında istenilen rakamı bir türlü alamadığını belirterek, “Şu anda elmanın kilosu 1.5 ila 2 lira arasında satılıyor. Bu fiyatlar tam olarak üreticimize yansımadı. Çünkü birçok üreticimiz para etmiyor diye elmayı erkenden dalında sattı.

Bunun sebebi ise üretici soğuk hava deposuna koyacağı elmanın para etmemesi durumunda zararının büyük olacağını düşünerek erkenden elinden çıkarmak zorunda kaldı” diye konuştu.

“Lisanslı depoculuk elma ihracatımızı arttırır”

Lisanslı depoculuğun önemine değinen Recep Muğlu, “Elmacılıkta lisanslı depoculuğa geçilebilmesi için geçtiğimiz yıllarda Karaman’da bir elma çalıştayı düzenledik. Eğer lisanslı depoculukla ilgili bir tebliğ yayınlanır ise bizim soğuk hava depolarımız daha kaliteli elmayı saklar hale gelecek. Bunun içinde çalışmalar halen devam ediyor. Kaliteli elmayı o gün için soğuk hava deposunda muhafaza edebilir isek yurt dışına ihracatımız daha kolay ve fazla olacaktır” şeklinde konuştu.

11 Mar 2017 - 12:32 - Tarım

Son bir ayda karamandan.com sitesinde 1.185.003 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Karamandan.com Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Karamandan.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Karamandan.com editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Karamandan.com değil haberi geçen ajanstır.


Şehir Markaları

Karamandan.com, Karaman ile özdeşleşen markaları ağırlıyor.

+90 (532) 765 24 01
Reklam bilgi