Şahin; Mevlana’nın 3 tosun hikayesiyle uyardı.

Hafta sonu, Ankara’da, Saadet Partisi Aylık İl Başkanları Toplantısı’na iştirak eden İl Başkanı Şaban Şahin S P Genel Başkanı Prof Dr Mustafa Kamalak’ın Yemen’deki operasyonu değerlendirmesi üzerinden açıklama yaptı.

Hafta sonu, Ankara’da, Saadet Partisi Aylık İl Başkanları Toplantısı’na iştirak eden İl Başkanı Şaban Şahin S P Genel Başkanı Prof Dr Mustafa Kamalak’ın Yemen’deki operasyonu değerlendirmesi üzerinden açıklama yaptı.

Saadet Partisi Karaman İl Başkanı Şaban Şahin’in Açıklaması;

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Yemen konusunda Mevlana’nın 3 tosun hikayesini anlattı… “Mevlana diyor ki; bir gün kurt çayırda otlayan 3 kardeş tosuna saldırıyor. Sarı, Kara ve Ala tosun elbirliğiyle kurda karşı koyuyor. Kurt, amacından vazgeçmiyor. Düşmanca yaklaşımı bir fayda vermediğini görünce dostça yanaşarak Ala ve Sarı tosuna ‘nedir şu Kara tosundan çektiğiniz’ diyerek onları kendi yanına çekiyor. Böylece olunca Kara tosun kurda yem oluyor. Sonrasında Ala tosunu da aynı şekilde kendine yem yapıyor. Son olarak Sarı tosuna geldiğinde ise Sarı tosun ‘bu iş Kara tosunu feda ettiğimiz zaman bitmiştir’ diyor. 
Eğer Türkiye, çevresindeki bu gelişmelere hasmane bir yaklaşımla tutunacak olursa, endişe ederiz ki, o 3 tosunun başına gelen akibet Allah korusun Türkiye’ninde başına gelebilir. Türkiye aklı-ı selim ile bu meseleleri ele almalıdır” diyerek uyarılarda bulundu.

TÜRKİYE TARAF DEĞİL ARABULUCU OLMALI

Prof. Dr. Mustafa Kamalak, ABD ile birlikte 10 ülkenin desteklediği Yemen’e yönelik operasyonu değerlendirerek, “İslâm coğrafyası bir kaosa sürüklendiği, bir kan gölüne dönüştüğü dönemi yaşıyoruz. 2003 yılında küresel emperyalizminin öncülüğünde öncelikle Irak yerle bir edildi, sonrasında Libya, Suriye ve Mısır derken, Mali ve Somali’de adeta cehenneme çevrildi.  Somali ve Sudan resmen parçalandı. Bu gün de Yemen. Ama endişe ediyoruz ki, asıl hedefte Türkiye vardır. Türkiye bu gelişmeler karşısında son derece dikkatli olmak zorundadır. Bütün bu gelişmelerden elbette birileri istifade ediyor.  1980’li yıllarda Irak ile İran’ı karşı karşıya getiren iki kardeş ülkeyi 8 yıl birbiriyle çarpıştıran belirleyici irade sürekli olarak iş başında. Türkiye bu olaylar karşısında son derece yapıcı, kardeşane  bir üslup kullanmak zorunda. Barışçıl yolu tutmalıdır. Kardeşler arasında taraf değil, arabulucu olmak zorundadır. Özü itibariyle D-8’lere sarılıp İslâm Birliğini geliştirmelidir” diye uyardı.  

     

30 Mar 2015 - 17:55 - Politika

Son bir ayda karamandan.com sitesinde 1.185.003 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Karamandan.com Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Karamandan.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Karamandan.com editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Karamandan.com değil haberi geçen ajanstır.


Şehir Markaları

Karamandan.com, Karaman ile özdeşleşen markaları ağırlıyor.

+90 (532) 765 24 01
Reklam bilgi