Muharrem İnce Karaman'da

Muharrem İnce, bugün 14.

Muharrem İnce Karaman'da
Muharrem İnce Karaman'da
+16
Video için play'e tıklayın

Muharrem İnce, bugün 14.00'te Karaman 15 Temmuz Demokrasi Meydanında miting yaptı.

Yalova Milletvekili Muharrem İnce Karaman'lılara seslenerek anayasa değişikliği ve referandum hakkında bilgiler verdi. Karaman halkının bu vereceği karar geleceğe yönelik bir karar olacağı konusunda bilgi verdi.

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce Karaman Mitinginde “Anketler önde gidiyormuş hayır çıkacakmış. İnanmayın. Anketler kötü gidiyormuş evet çıkacakmış. Ne rehavete ne de karamsarlığa kapılacaksın. Görevini yapacaksın. 16 Nisan günü sandığa gittiğiniz de, diyeceksiniz ki ‘sandık devletten, pusula devletten, mürekkep devletten, mühür devletten, bas hayıra kurtul bu illetten’ diyeceksin” diye konuştu.

“Eğer evet derseniz, 400 milyon lira fazladan parayı milletvekillerine vereceksiniz. Valla o kadar zenginseniz gidin verin. Ben zaten milletvekiliyim siz bilirsiniz. Eğer sen kendi elinle, bu fakir millet, yok kardeşim ben 650 milletvekili istiyorum, yesin o milletvekilleri o güzel maaşı helal olsun bende evet veriyorum diyorsan, sen ver milletvekilleri de çatır çatır yesin. Cumhurbaşkanı devletin başı, parti ile bu kadar iç içe olursa o memlekette huzur olur mu? Olmaz. Seçimde git kime verirsen ver. Ama memleketin tapusunu verme, yarın kimin eline geçeceği belli olmaz. Ben gençliğimde kavga ettiğim ülkücüleri şimdi görüyorum. Bu oyuna gelmiyorlar. Onun için buradan ülkücülere bir alkış istiyorum. Bu bir oyundur. Yoksa Türkiye’nin hükümeti ile Hollanda arasında bir problem olmuş. Kimsenin kuşkusu olmasın, biz hükümetimizin yanında oluruz. Hükümet ister AK Partili olsun, isterse MHP’li isterse Saadetli olsun hiç fark etmez. Bu millet bu 18 maddeyi tek tek okusun size şerefimin üstüne söylüyorum yüzde 1 bile evet çıkmaz. Böyle bir yetki verilebilir mi? Ben bu yetkiyi babama bile vermem. Bu yetki kimseye verilmez. Sen git seçimde oyunu kime verirsen ver.”

CHP'li İnce'den 'Hollanda' yorumu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Hollanda'yla yaşanan krize ilişkin, "Kimsenin kuşkusu olmasın, biz hükümetimizin yanında oluruz. Hükümet ister AK Partili olsun, isterse MHP’li, isterse Saadet'li olsun hiç fark etmez” dedi.

Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanında düzenlenen mitingde vatandaşlara hitap eden Muharrem İnce, 16 Nisan'daki halk oylamasının Türkiye'nin geleceği açısından çok önemli olduğunu söyledi. İnce, "Sayın Başbakan Binali Yıldırım, meydan meydan geziyor ve 'anayasa değişikliğine evet deyin, evet derseniz başbakanlık ortadan kalkacak', yani 'beni yok edin' diyor. Böyle bir siyasetçi olabilir mi? Eğer evet çıkarsa Binali Yıldırım olmayacak, başbakanlık bitecek. Ben buna çok üzülürüm. Kıyamam ben Binali Yıldırım’a, onun kalması lazım siyasette, onun için ben hayır vereceğim" dedi. İnce, konuşmasına şöyle devam etti:

“Eğer evet derseniz, 400 milyon lira fazladan parayı milletvekillerine vereceksiniz. Vallahi o kadar zenginseniz gidin verin. Ben zaten milletvekiliyim, siz bilirsiniz. Eğer sen kendi elinle, bu fakir millet, 'yok kardeşim ben 650 milletvekili istiyorum, yesin o milletvekilleri o güzel maaşı, helal olsun ben de evet veriyorum' diyorsan, sen ver milletvekilleri de çatır çatır yesin. Cumhurbaşkanı devletin başı, parti ile bu kadar iç içe olursa o memlekette huzur olur mu? Olmaz. Seçimde git kime verirsen ver. Ama memleketin tapusunu verme, yarın kimin eline geçeceği belli olmaz. Ben gençliğimde kavga ettiğim ülkücüleri şimdi görüyorum. Bu oyuna gelmiyorlar. Onun için buradan ülkücülere bir alkış istiyorum." 

Hollanda'ya yaşanan krize değinen İnce, "Türkiye’nin hükümeti ile Hollanda arasında bir problem olmuş. Kimsenin kuşkusu olmasın, biz hükümetimizin yanında oluruz. Hükümet ister AK Partili olsun, isterse MHP’li isterse Saadet'li olsun hiç fark etmez” dedi.
Muharrem İnce, düzenlediği mitingin ardından Karaman’dan ayrıldı.

 

23 Mar 2017 - 15:35 - Politika

Son bir ayda karamandan.com sitesinde 1.139.632 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Karamandan.com Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Karamandan.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Karamandan.com editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Karamandan.com değil haberi geçen ajanstır.


Şehir Markaları

Karamandan.com, Karaman ile özdeşleşen markaları ağırlıyor.

+90 (532) 765 24 01
Reklam bilgi