Zamanla yarış mutlulukla bitti

Atardamarı on iki parmak bağırsağına açılan vatandaş Karamanlı Doktor tarafından yapılan ameliyatla sağlığına kavuştu.

Zamanla yarış mutlulukla bitti
Haber albümü için resme tıklayın

Atardamarı on iki parmak bağırsağına açılan vatandaş Karamanlı Doktor tarafından yapılan ameliyatla sağlığına kavuştu.

Karın bölgesindeki ana atardamarın, on iki parmak bağırsağına açılmasıyla aşırı kan kaybederek yaşamı tehlikeye giren 56 yaşındaki bir vatandaş, Memorial Kayseri Hastanesi'nde Kalp ve Damar Cerrahisi Bölümü'nden aslen Karamanlı olan Prof. Dr. Faruk Cingöz ve ekibi tarafından yapılan acil ameliyatla sağlığına kavuştu.

Karın bölgesindeki ana atardamarın, on iki parmak bağırsağına açılmasıyla aşırı kan kaybederek yaşamı tehlikeye giren 56 yaşındaki bir vatandaş, Memorial Kayseri Hastanesi’nde Kalp ve Damar Cerrahisi Bölümü’nden Prof. Dr. Faruk Cingöz ve ekibi tarafından yapılan acil ameliyatla sağlığına kavuştu.

Emekli 3 çocuk babası Nejdet Avcu, 3 yıl önce karın ana atardamarının tam tıkalı olması nedeniyle bir operasyon geçirdi. Yapılan ameliyatla hastanın karın atardamarı ile her iki kasık atardamarına uzanan suni damar takıldı. Yaşamını sağlıklı bir şekilde sürdürürken bir anda şiddetli karın ağrısı, bulantı, kusma ve makattan kan gelmesi şikayetleri ile Niğde’de hastaneye kaldırılan Avcu, aşırı kan kaybı nedeniyle yaşamsal tehlikeyle karşı karşıya kaldı. Buradan acil olarak Memorial Kayseri Hastanesi’ne sevk edilen hasta, Prof. Dr. Faruk Cingöz ve genel cerrahi uzmanları tarafından gerçekleştirilen ameliyat ile yaşama yeniden tutundu. Kalp ve Damar Cerrahisi Bölümü’nden Prof. Dr. Faruk Cingöz, yaşamı tehdit eden en önemli sorunlardan biri olan karın atardamarının bağırsağa açılması tanısıyla hastanın ameliyata alındığını söyledi. Prof. Dr. Faruk Cingöz, “Tansiyonu düşen ve şuuru kapanan hastaya ilk müdahale Niğde’de yapılmış. Oradan hastanın karın ana atardamarının kanamalı ve durumun ciddi olduğu bilgisini alınca hazırlıklarımızı yaptık. Hasta için büyük risk taşıyan bizim içinde bir o kadar kaygı verici yolculuk süreci başladı. Ambulansla devamlı temas halinde hastayı takip ettik. Acil girişinde hastayı karşılayıp, tanıyı teyit eder etmez hastayı ameliyathaneye sevk ettik” diye konuştu. Ameliyat süreci hakkında da bilgi veren Prof. Dr. Faruk Cingöz, “Genel cerrahi ekibi ile karın bölgesini açarak sindirim sistemi enzimlerinin tahrip ettiği ve bağırsağın atardamarla ağızlaştığı kanama odağını bulduk. Zamanla yarışılan operasyonda atardamardaki yırtık tamir edildi. Parçalanan on iki parmak bağırsağına ise genel cerrahi uzmanımız müdahale etti. Ameliyat sonrasında da herhangi bir sorun yaşanmadı ve hastamız cerrahiden 9 gün sonra sağlıkla taburcu oldu” ifadelerini kullandı.

Nejdet Avcu, bir anda başlayan şiddetli karın ağrısı, kan kusma ve makattan kan gelmesi üzerine bilincinin kaybolduğunu ifade ederek, “Prof. Dr. Faruk Cingöz ile genel cerrahi ekibine çok teşekkür ediyorum. Sağlığıma kavuştum ve tüm ekip iyi ki var” sözleriyle mutluluğunu dile getirdi.

13 Kas 2019 - 15:21 - Sağlık

Son bir ayda karamandan.com sitesinde 1.185.003 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Karamandan.com Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Karamandan.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Karamandan.com editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Karamandan.com değil haberi geçen ajanstır.


Şehir Markaları

Karamandan.com, Karaman ile özdeşleşen markaları ağırlıyor.

+90 (532) 765 24 01
Reklam bilgi