''Erkekten de Hemşire Oluyor''

Hemşirelik mesleği uzun yıllar kadınla özdeşleşmiş ve sadece kadınların çalıştığı bir meslekti.

''Erkekten de Hemşire Oluyor''
''Erkekten de Hemşire Oluyor''
+4
Haber albümü için resme tıklayın

Hemşirelik mesleği uzun yıllar kadınla özdeşleşmiş ve sadece kadınların çalıştığı bir meslekti. Ancak dünyada ve ülkemizde hemşirelik, artık yalnızca kadınlara özgü bir meslek olmaktan çıkmakta ve erkekler tarafından da tercih edilen karma bir meslek haline geldi.

Ülkemizde hemşirelik hizmetini kadın hemşirelerden almaya alışkın olan toplumumuz da artık erkek hemşireleri kabullenmiş ve alışmış durumda. Hasta mahremiyeti sadece bayan hastalar için değil, erkek hastalar içinde elbette önemli. Tam da bu noktada erkek hemşirelerimiz büyük bir boşluğu doldurdu aslında. Bu nedenle erkek hemşireler hastane ortamında, özellikli birimler hariç, ayrım yapılmaksızın her serviste çalışmakta ve tüm pozisyonlarda görev almakta.

Hemşirelik, özverinin çok yoğun olarak sunulması gereken mesleklerden biri. 24 saat devam eden kesintisiz sağlık hizmetlerinin sunumunda hemşirelerin sahadaki başarısı cinsiyetten daha önemlidir. Bayan hemşireler hastalarımıza şefkatli yürekleriyle şifa dağıtırken; erkek hemşireler de güçleri, uzun çalışma saatleri karşısında dayanıklılıklarıyla ön plana çıkıyor.

Karaman Devlet Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Hemşire Naime SAYDAM ‘da konuyla ilgili yaptığı açıklamada, erkeklerin hemşirelik mesleğini tercih etmelerinden memnuniyet duyduklarını belirtti. “Erkek hemşirelerimiz sağlık ailesinde iyi ki varlar. Hep birlikte daha güzel bir sağlık hizmeti sunumunu gerçekleştireceğimizden eminim. Bu bilinçle çalışıyoruz çünkü biz kocaman bir aileyiz.” Dedi.

Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Hemşire Naime SAYDAM yönetici olarak farklı bir bakış açısıyla da erkeklerin camiada bulunmalarının yararlarını aktardı.

Naime SAYDAM şöyle devam etti: “Bayan sağlık personeline gün geçtikçe güzelleşen bir takım haklar getirildi. Örneğin; doğum öncesi ve sonrası analık izni ve sut izinleri, doğumdan sonra 2 yıl gece nöbeti tutmama. Bütün bunlar elbette güzel oldu. Bizler yönetici olarak bu açıkları erkek hemşirelerimiz sayesinde hissetmedik. Erkek hemşireler askerlik yaptıktan sonra emekli olana kadar meslekten uzak kalmıyorlar. Yasal hakları olan yıllık izinlerini kullanıp görevlerinin başında bulunuyorlar. Aralıksız ve oldukça verimli çalışmaları gözden kaçmayacak kadar, önemli ve değerlidir.”

25 Kas 2015 - 15:25 - Sağlık

Son bir ayda karamandan.com sitesinde 1.139.632 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Karamandan.com Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Karamandan.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Karamandan.com editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Karamandan.com değil haberi geçen ajanstır.


Şehir Markaları

Karamandan.com, Karaman ile özdeşleşen markaları ağırlıyor.

+90 (532) 765 24 01
Reklam bilgi