MUHAFAZAKAR TATİL KONSEPTİN BAŞKENTİ ALANYA

Aile değerlerini koruyan, alkolsüz ve helal anlayışın tatil konsepti; Muhafazakâr tatil, Müslüman Ailelerin yanı sıra tutucu Hıristiyanlar ve Yahudiler tarafından da inceleniyor.

MUHAFAZAKAR TATİL KONSEPTİN BAŞKENTİ  ALANYA
MUHAFAZAKAR TATİL KONSEPTİN BAŞKENTİ  ALANYA
Haber albümü için resme tıklayın

Aile değerlerini koruyan, alkolsüz ve helal anlayışın tatil konsepti; Muhafazakâr tatil, Müslüman Ailelerin yanı sıra tutucu Hıristiyanlar ve Yahudiler tarafından da inceleniyor. Bu konsept Türk aileler gibi Arap ve Avrupalı Müslüman ailelerin de gözdesi oldu.

Son zamanlarda çok ilgi gören bu tatil konseptini başkenti Alanya'da inceledik. Internet Medyası ve Yazarları Derneği olarak gittiğimiz Alanya'da konaklama tercihimizi muhafazakar tatilin ilklerinden Bera Otelden yana kullandık. Misafirlerini dört dörtlük ağırlayan Alanya Bera Otel çalışanlarına ve Müdürü Ersin Kiraz'a teşekkür ederiz. Konsepti ve Süreci bizzat deneyimleme imkânımız oldu.

Alanya Bera Otel Müdürü sorularımızı yanıtladı.

İNTERMED: Sayın Kiraz Türkiye'de ki Muhafazakar ailelerin yanı sıra bu konsept kimler tarafından tercih ediliyor? Bu hedef kitleye nasıl ulaşıyorsunuz.

Ersin Kiraz: Türkiye'de ki Muhafazakâr ailelerden başka Avrupa ülkelerinde yaşayan Avrupa'da yaşayan Türk Aileler ve Avrupa Birliği vatandaşı Müslümanlar yani İngilizler, Boşnaklar, Avrupa'da yaşayan Pakistanlılar, Hintliler yani Avrupa'daki Müslüman aileler çoğunlukla bizim hedef kitlemiz. Şimdilik bu hedef kitlenin ŷ'i ne ancak ulaştık, tamamına ulaşmayı hedefliyoruz. Bu kitleye ulaşmak için sosyal medyayı çok iyi kullanıyoruz. Farkı milletlerden misafirlerimiz ağırlıklı Fransızca, İngilizce, Flamenkçe ve Arapça konuşuyorlar ama dilin yanı sıra kültürünüzün yakın olması anlaşmamızı çok kolaylaştırıyor.

İNTERMED: Peki Muhafazakar Ailelerin Haricinde Talep Görüyor mu bu konsept ?
Ersin Kiraz: Bizim otelimizde bayanlara pozitif ayrımcılık var. Bu sebeple hızlı bir şekilde tesettürlü olmayan kişilerinde tercihi oluyoruz.

En ilginç talebi Hıristiyanlar ve Yahudilerden aldık. Papazlar tesisimizi inceledi, bu konsepti merak etmişler incelediler. İki Haham ile gelen bir acente Hamursuz Bayramı için oteli kapatmak istedi. Kabul edemedik. En ilginç talep buydu. Alkolsüz olması ve bayanlara özel imkanların olması onlar içinde çok ilgi çekiciydi.

İNTERMED: Peki Bera Otelin Helal Belgesi Var mı?
Ersin Kiraz: Helal belgemizi diyanet ve TSE'den aldık. Çok iyi bir helal komisyonumuz var. Bu komisyonun onay vermediği ürünler otelimize giremez. Çok titiz çalışıyor komisyonumuz.

İNTERMED: Alanya Bera Otelin İlk Bakışta Öne Çıkan Özellikler Nelerdir?
Ersin Kiraz: Otelimizin mimari açıdan öne çıkan özellikleri var standart oda 42 m2 dir. Bizim en küçük odamız standart odanın iki katı büyüklükte. Aile odalarımız ve süit odalarımız çok geniş. Bayan kompleksimizin terasta olması çok orijinal, özel bir asansör ile çıkılıyor. Bütün manzara ayaklarınızın altında ve Güneş ile buluşmanızı engelleyecek bir durum yok. Aqua parkımız ve yamaç kayağımız çok ilgi çekiyor.
Çok iyi bir ekibimiz var. Diğer okullar ile farkı Ekibimiz sayesinde açıyoruz. 1000 civarında ki misafirlerimizi 300'e yakın çalışanımız ile hizmet veriyoruz.

İNTERMED: Turizmin Gelişmesine en Önemli Katkıyı Sizce Ne sağlayabilir?,
Ersin Kiraz: Ulaşım alt yapısının kuvvetlenmesi işi çok kolaylaştırıyor. Anadolu'nun çeşitli yerlerinden bize ulaşmak isteyen misafirlerimiz önceden sekiz dokuz saat yolculuktan sonra otele ulaşabiliyordu. Şimdi bu süre çok kısaldı. Yeni yapılacak otoyollar ve hızlı tren hatları ile çok daha kısalacak. Süre kısaldıkça ve erişim kolaylaştıkça turizm daha da hareketlenecek.
Ulaşım alt yapısı çok önemli geçtiğimiz yıllarda İzlanda da ki kül bulutu nedeni ile hava trafiği durduğunda insanlar için alternatif ulaşımın önemi ortaya çıktı. İşleri nedeni ile dönmek zorunda olan Avrupa'dan gelen misafirlerimizin alternatif ulaşım talebini karşılaşmadık. Tren ve deniz yolu alternatifini zorladık ama sonuç alamadık. Alt yapı kısıtlı ve entegre değildi. Turizmin geleceği açısından termal ve kaplıca turizmi çok önemli Avrupa'da doğal kaynaklar dikkate alındığında ikinciyiz, Dünya'da ise yedinciyiz. Bölgemiz ve Türkiye açık hava müzesi gibi. Ulaşım alt yapısı arttığında sağlık ve doğa turizm kuvvetlenecek.

İNTERMED: Sayın Ersin Kiraz ev sahipliğiniz ve sorularımıza verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederiz.
Ersin Kiraz: Bizi tercih ettiğiniz için ve bu fırsatı verdiğiniz için bizde sizlere teşekkür ederiz

17 Haz 2015 - 13:53 - Haber

Son bir ayda karamandan.com sitesinde 1.139.632 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Karamandan.com Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Karamandan.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Karamandan.com editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Karamandan.com değil haberi geçen ajanstır.


Şehir Markaları

Karamandan.com, Karaman ile özdeşleşen markaları ağırlıyor.

+90 (532) 765 24 01
Reklam bilgi