Projenin 8400 metresi tamamlandı

Karaman Belediyesi ve DSİ ile birlikte yürütülen Taşkın Suyu Önleme Projesi’nde çalışmalar devam ediyor.

Projenin 8400 metresi tamamlandı
Projenin 8400 metresi tamamlandı
+10
Haber albümü için resme tıklayın

Karaman Belediyesi ve DSİ ile birlikte yürütülen Taşkın Suyu Önleme Projesi’nde çalışmalar devam ediyor. Toplam uzunluğu 10900 metre olan projenin 8400 metresi tamamlandı.

Karaman’da yaşanabilecek taşkınları önlemek için Karaman Belediyesi ve Devlet Su İşleri işbirliği ile kanal projesi gerçekleştiriliyor. Gödet Barajı Regülâtör bölgesinden yapımına başlanan Taşkın Suyu Önleme Projesi, höyük civarına kadar uzandı.

Çalışmaların Fatih ve Atatürk Mahallesi kısmında devam ettiğini söyleyen Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan: “DSİ ile birlikte yürütülen kanal projesinde önemli bir mesafe kat edildi. Belediye olarak bu projede biz gerekli imar düzenlemelerini yapıyoruz. Kanal projesi, Gödet Barajı Regülâtör bölgesinden başlayıp höyüğün güney kısmından Fatih ve Atatürk Mahallesi’ne geçerek deliçay mevkisine kadar uzanıyor. Geçen yıl başlayan çalışmalar çerçevesinde 10900 metre uzunluğundaki projenin 8400 metrelik kısmı tamamlandı. Beş metre genişliğinde yapılan kanalın, kalan 2500 metrelik kısmında çalışmalar devam ediyor. Kanal boyunca önlem olarak demir korkuluklar yapıldı ve belirli aralıklarla karşıdan karşıya geçiş yerleri düzenlendi. Bu projenin bir sonraki aşamasında kanalın etrafını, yürüyüş yollarının ve yeşil alanların bulunduğu bir sosyal alan haline getireceğiz” dedi.

23 Ağu 2016 - 17:11 - Gündem

Son bir ayda karamandan.com sitesinde 1.139.632 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Karamandan.com Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Karamandan.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Karamandan.com editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Karamandan.com değil haberi geçen ajanstır.


Şehir Markaları

Karamandan.com, Karaman ile özdeşleşen markaları ağırlıyor.

+90 (532) 765 24 01
Reklam bilgi