Ölümle Matrak Geçen Osmanlı Delileri

Korkunç kıyafetleri , dev silahları ve sert tokatlarıyla dehşet saçıyorlardı.

Ölümle Matrak Geçen Osmanlı Delileri
Ölümle Matrak Geçen Osmanlı Delileri
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Korkunç kıyafetleri , dev silahları ve sert tokatlarıyla dehşet saçıyorlardı...

Tarihin gelmiş geçmiş en korku verici savaşçılarından olan deliler, dehşet veren bir dış görünüme sahipti. Osmanlı ordusunun önünde ilerleyen Deliler'in en önemli görevi düşmanın moralini bozmaktı.

Yırtıcı hayvan postlarından yapılmış kıyafetlerinin tamamlayıcısı yine yırtıcı kuşlardan alınmış tüylerdi.  Sırtlarına kaplan postu saran Deliler'in şalvarları ise kurt ve ayı postundandı. Kafa derilerine ise tüyler saplarlardı.

Evliya Çelebi, Deliler'in sırtlarına ve koltuk altlarına kartal kanadı taktıklarını söylerken, Avrupalı tarihçiler onların uzun saçlı, kuvvetli ve çok büyük bıyıklara sahip olduğunu yazıyor.

Delilerin görevi ordunun önünde gitmek ve düşmana ilk taarruzu yapmaktı. Bunu çok hızlı yapan deliler, düşman askerlerini esir edip onlardan bilgi almakla da görevliydi.

Silahsızken de savaşabilmek için ellerini mermer tokatlayarak büyüten Deliler, ünlü Osmanlı  tokatının da mucitleridir.

Deliler birliğine girebilmek için savaşta başarılı olmak ve çok sayıda düşman öldürmek gerekliydi. Vücut ölçüleri büyük askerlerin alındığı deliler ocağının büyük çoğunluğu Türklerden oluşurdu.

Avrupalı seyyahların anlattıkları sonucu Ortaçağ Avrupa'sı, Deliler'in insanüstü özelliklere sahip ölümsüz askerler  olduğuna inanıyordu.

01 Eki 2015 - 14:54 - Gündem

Son bir ayda karamandan.com sitesinde 1.185.003 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Karamandan.com Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Karamandan.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Karamandan.com editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Karamandan.com değil haberi geçen ajanstır.


Şehir Markaları

Karamandan.com, Karaman ile özdeşleşen markaları ağırlıyor.

+90 (532) 765 24 01
Reklam bilgi