Kavanoz kapağı neden yok satıyor?

Evlerde yapılan kış hazırlığı ile birlikte kavanoz kapakları satışında patlama yaşandı.

Kavanoz kapağı neden yok satıyor?
Kavanoz kapağı neden yok satıyor?
+6
Haber albümü için resme tıklayın

Evlerde yapılan kış hazırlığı ile birlikte kavanoz kapakları satışında patlama yaşandı. Kapış kapış satılan kapakların azalması nedeni ile vatandaşlar kapak bulmakda zorlanmaya başladı.

Esnaf; satışa çıkardıkları kapakların yarım saat içerisinde tükendiğini söylüyor. Kış aylarında domates 8 liraya, biber ise 25 liraya kadar yükselmişti. Vatandaş bu yıl tedbirini erken alınca kavanoz kapağına olan talep de patladı.

PEKİ KAVANOZ KAPAĞI NEDEN YOK SATIYOR?

Son dönemde kavanoz kapağı bulmanın zorlaştığı haberleri sosyal medyada gündem yarattı. Çünkü evde kışlık hazırlığı yapmak tekrar yükselişe geçti. Salçalar, reçeller kaynatılıyor, turşular hazırlanıyor. Eski kavanozlar tekrar tekrar kullanılsa da içi hava almasın diye kapağını yenilemek şart. Bu nedenle de kavanoz kapaklarının fiyatları arttı ve yok satıyor.

Türkiye’nin en büyük toptancı çarşılarından İstanbul Toptancılar Çarşısı’nda da kavanoz kapağı sadece bir esnafta 1 koli kaldı.

“VAN’A KADAR ARAYAN VAR”

Hulusi Arpacı, “Bu sene gerçekten ciddi derecede bir sıkıntı yaşadık. Gelen mal zaten yarım saat içerisinde bitiyor. Bir kamyon mal geliyor yarım saat içerisinde bitiyor. Türkiye’nin bütün illerinden bir talep var. Günde bin kişi beni arıyor. Elimizde sadece 1 koli var başka yok. Bunun siparişi 2 gün önceden verildi, 1 kamyon geldi sadece 1 koli kaldı. Şu an da fiyatı 40 kuruş. Van’a kadar arayan var. Bütün Türkiye’den arıyorlar çünkü kimsede kapak yok. Sadece bizde oldu kapak. Yeni siparişte bulunduk ama fazla bir şey yok. 200-250 koli mal gelecek şimdiden ön siparişlerin hepsi alınmış hemen hemen. Gelmeden tükenmiş durumda” dedi.

“DOMATESİN FİYATI DÜŞTÜĞÜ İÇİN KAVANOZ KAPAĞI TALEP GÖRDÜ”

Esnaf Süleyman Seval ise, “2003’den beri ben İSTOÇ’dayım. Ben böyle bir kapak sıkıntısı görmedim. Bu sıkıntı domates ucuz olursa çözülmez, zor” dedi. Gökhan Demir de, “Kavanoz kapağını bulabilirsek satışlar çok iyi. Bu sene kavanoz kapağında çok ciddi problemler yaşandı. Bu da geçen sene olan fiyatlardan dolayı. Bu sene özellikle domatesin fiyatı düştüğü için kavanoz kapağı çok ciddi anlamda talep gördü. Bu da muhtemelen fabrikaların hazırlıksız yakalanmasından dolayı oldu. Ben 5 senedir perakende sektöründe hizmet veriyorsam ilk defa böyle bir sorunla karşılaştım. Gelen müşterimiz kavanoz kapağı var mı diye soruyor. Biz bu soruyu duymaktan şaşırdık. Çok ciddi bir anlamda yoğunluk var.” şeklinde konuştu.

21 Eyl 2019 - 14:15 - Gündem

Son bir ayda karamandan.com sitesinde 1.137.288 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Karamandan.com Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Karamandan.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Karamandan.com editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Karamandan.com değil haberi geçen ajanstır.


Şehir Markaları

Karamandan.com, Karaman ile özdeşleşen markaları ağırlıyor.

+90 (532) 765 24 01
Reklam bilgi