Karaman'a Döndüler

Portekiz’deki Ekib Karaman'a Dönüş Yaptı.

Karaman'a Döndüler
Karaman'a Döndüler
+11
Haber albümü için resme tıklayın

Portekiz’deki Ekib Karaman'a Dönüş Yaptı.

Karaman Gençlik Kulübü Derneği'nin Portekiz’deki  Aveiro Viva – Association for Social Promotion and Development  ile ortaklığı sonucu oluşturulan “ECOFriendly” isimli çevre ile alakalı Erasmus Gençlik Hareketliliği projesi, Avrupa Komisyonu-Portekiz Ulusal Ajansı (European Commission-Portugal National Agency) tarafından kabul edildi.

Türkiye’yi de içinde barından toplamda 8 ülke ve 56 gencin bulunduğu projede, Karaman’dan 6 kişilik ekip yer aldı. Karaman ekibi 21-27 Temmuz tarihleri arasında Karaman’ı ve Türkiye’yi temsilen Portekiz’de projeyi başarıyla gerçekleştirdiler.

Proje Ayrıntıları şu şekildedir.

-Proje İsmi; Eco-Friendly Gençlik Değişimi
-Proje Tarihi; 21-27 Temmuz 2016 (Toplantısı; 9-10 Nisan 2016)
-Proje Yeri; Portekiz, Aveiro
-Ortak Ülkeler; Portekiz, Italya, Bulgaristan, Romanya, Türkiye, Hırvatistan, Macaristan, Litvanya 
-Katılımcı Profili ; 18-25 Yaş arası gençler
-Proje Özeti; Kültürlerarası pozitif farkındalık yaratması planlanan projede, çevreyi uluslararası boyutta korunma unsurları tartışılarak yeni çözüm önerileri geliştirilmiştir.

Atık malzemelerin dönüştürülerek kullanıma kazandırılması, çevre kirliliğinin önüne geçilmesi, atmosferin korunması gibi çalışmalar yapmışlardır. Aynı zamanda diğer ülke tanıtımları ülke temsilcileri tarafından yapılmış olup, Türkiye ve Karaman’ın kültürel ve tarihsel açıdan tanıtılması da sağlanmıştır.

Proje neticesinde Karaman sadece gidilen ülkelerdeki gençlere değil, proje kapsamında gelen diğer ülkelerdeki gençlere de tanıtılmıştır. Ayrıca özellikle Karaman’a ait kültürel, tarihsel mekanların tanıtılması, yöresel kıyafetler, yiyecek ve içecekler, müzik, danslarımızın tanıtılması gibi konular ön plana çıkmıştır.

2 kişilik ekip 8-11 Nisan 2016 tarihleri arasında projenin ön hazırlık toplantısı için Portekiz’e gitmişlerdi.

29 Tem 2016 - 16:58 - Gündem

Son bir ayda karamandan.com sitesinde 1.185.003 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Karamandan.com Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Karamandan.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Karamandan.com editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Karamandan.com değil haberi geçen ajanstır.


Şehir Markaları

Karamandan.com, Karaman ile özdeşleşen markaları ağırlıyor.

+90 (532) 765 24 01
Reklam bilgi